Peter van de Zande, Sportworxs
Peter van de Zande, Sportworxs

Sportworxs WereldOndernemer 2020

Ondernemen

De titel van WereldOndernemer 2020 komt voor Peter van de Zande van sportschool Sportworxs in Zierikzee op een bijzonder moment. Door de corona-crisis mag niemand de sportschool meer in. Maar de ondernemer heeft de weg naar online workouts razendsnel gevonden. En zijn klanten weten dat zeer te waarderen. Sportworxs haalde de meeste stemmen, gevolgd door Arco Pieper Groente en Fruit in Nieuwerkerk en dierenpension de Hooge Meet in Kerkwerve.

Peter van der Zande startte bijna 35 jaar geleden zijn eigen sportschool en is er nog steeds. Maar de tijden zijn veranderd. Op steenworp afstand verrees een groot sportcomplex. Van de Zande weet zich toch te onderscheiden met zijn team. Vooral de relatieve kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht spreken mensen aan. Van de Zande slaagde erin zich aan de veranderende markt aan te passen.

En nu dus ook. Er verschijnen door corona motiverende filmpjes op Youtube en zijn klanten kunnen zo op afstand toch in conditie blijven. En juist dat is voor sportievelingen van groot belang. ,,Ik ben zeker van plan online te gaan uitbreiden. Ook dat is een manier om mensen te binden,” aldus Van de Zande. Hij heeft een advertentiecheque van €500 ontvangen.

Meer nieuws