Tulner winnaar jubileumeditie ronde Bruinisse

Rens Tulner heeft de vijftigste editie van de Ronde van Bruinisse op zijn naam geschreven. De wielrenner schudde in de slotronde de Brit Harry Tanfield van zich af.

De jubileumeditie, die werd weggeschoten door Cees Priem die de eerste ronde in 1967 won, was niet bepaald spannend. Al in de tweede ronde vormde zich een kopgroep op het gedeeltelijk nieuwe parcours. Zes renners, Tom Vermeer, latere winnaar Tulner (foto), Tanfield, Bram Kras, Tim den Braber en Casper van der Wulp, gingen er vandoor en het peloton zag ze niet meer terug. Het gat werd al snel ruim twintig seconden en een aantal rondes was het verschil ongeveer een minuut. Van der Wulp kon dat tempo niet volgen en haakte af. Hierna was het een grote status quo in de ronde van Bruinisse. Tot twee ronden voor het einde toen Tulner en Tanfield zich afscheidden van de kopgroep van vijf man. In de slotronde reed Tulner ook Tanfield aan gort en soleerde hij naar de eindzege.
Voorafgaand aan de wielerronde werd in Bruinisse voor de elfde keer een hardloopwedstrijd gehouden. Een kleine negentig atleten namen deel aan de vijf of tien kilometer Bij de mannen werd de langste afstand gewonnen door Sander Post in 36,15 minuten. Op bijna anderhalve minuut werd Zierikzeeënaar Ruben Jumelet derde. Bij de vrouwen werd de Oosterlandse Erica Capelle tweede op 1,10 minuut van winnaar Maria Pankow. De vijf kilometers werden gewonnen door Patrick Giljam en Nelleke du Pon