Volleybalsters Forza tussen hoop en vrees

“Het is nog allesbehalve beslist.” Dit is de conclusie van Forza-trainer Peter Korstanje na het verlies van de Forza-volleybalsters tegen Sliedrecht Sport 4 en de winst van Vollido op RVC/Libanon’50.

“Met betrekking tot de tiende plek hadden we twee punten moeten pakken. De tegenstander (Vollido, red.) wint wel. Dit was misschien wel een cruciale wedstrijd.” Komend weekend speelt Vollido, dat elfde staat, tegen nummer twaalf en laatste op de ranglijst, SNA. Vollido en Forza hebben beiden 32 punten uit negentien wedstrijden. Forza staat tiende en mag op basis van setsaldo nu wedstrijden om lijfsbehoud in de promotieklasse A spelen.
Tegen Sliedrecht Sport 4 ontbrak de vorm van de dag, zag Korstanje. Na een goede eerste set nam de thuisploeg het heft in handen omdat de betere speelsters steeds vaker werden gevonden. Aan het einde van de vierde set gloorde er bij Forza hoop voor twee punten aan het duel over te houden, maar werd een 19-21-achterstand door Sliedrecht Sport 4 teniet gedaan. Het werd uiteindelijk dus 3-1 (19-25 25-21 25-13 25-21). Korstanje, over het perspectief voor lijfsbehoud: “Het wordt moeilijk nu”.
De volleybalmannen van Forza liepen in Rotterdam tegen een 4-0-nederlaag (25-18 25-15 25-23 27-25) aan tegen RVC/Libanon’50 2. De kampioenskansen zijn met dit verlies wel enigszins geslonken voor Forza in de eerste klasse A. RVC/Libanon’50 2 heeft na het duel met Forza 56 punten uit vijftien partijen, Forza hetzelfde aantal maar al uit zeventien duels.