Afbeelding

Het Brouwt goed in doelpuntrijke derby met WIK’57

Sport

De derby Brouwershaven-WIK’57 had vele mooie ingrediënten in zich: acht doelpunten, terugkerende spanning, een rode kaart en een zich laten geldende Martijn Dalebout.

Dat het streekduel (foto), zaterdag op sportpark Onder Molen eindigend in 5-3, nog zoveel spanning zou opleveren, was niet bepaald voorzien. De thuisploeg scoorde enkele minuten na rust de vierde goal waarvan er drie van de dartele Dalebout kwamen. Brouwershaven-trainer Marcel Verschoor: “Hierna laten we nog twee kansen liggen op 5-1 waarmee we de wedstrijd ‘dood’ hadden kunnen maken”. In het laatste halfuur ontbrandde de wedstrijd volledig. Zeker toen Colin van Wanrooij ongeveer vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de derde van WIK’57 en zijn tweede van de middag maakte. Hierna kreeg WIK’57-speler Koen van den Berge zijn tweede gele kaart in een duel met een Brouwenaar die ook geel zag. Verschoor: “Het was niet handig”. Kort daarop had WIK’57 volgens trainer Danny Magito een strafschop moeten krijgen omdat er hands werd gemaakt. Verschoor beaamde dat. Nadat Jochem den Hartog, naar de mening van Magito, uit de wedstrijd - hij moest van het veld worden gedragen - werd geschopt, kwam WIK’57 met negen man te staan wat toch kansen wist te creëren op de gelijkmaker. Dat lukte derhalve niet waarna Brouwershaven in de 96e minuut de 5-3 op het scorebord zette.
In dezelfde vierde klasse B kwam Duiveland, de nummer twee van de ranglijst, terug van een 0-2-achterstand. Na goed te zijn gestart moest de thuisploeg een goal incasseren en gingen de kopjes hangen, zag Koos Kalf die zaterdag de honneurs voor trainer Jordy Heikens waarnam. “Het tweede tegendoelpunt kwam door een persoonlijke fout. In de tweede helft hebben er volop druk op gezet en kwamen we terecht op 2-2. Uiteindelijk is het een goed resultaat, alhoewel een derde goal in de lucht hing.”
Voor SKNWK waren de druiven erg zuur in en tegen Halsteren, de nummer vijf in de derde klasse B. Hoewel spits Jarno van Nieuwenhuijze zijn ploeg in zijn eentje naar 1-3 schoot, werd het in de slotfase toch nog 3-3. Met het punt dragen de Nieuwerkerkers de laatste plaats weer over aan eilandgenoot ZSC’62 dat met 3-0 verloor van nummer twee Prinsenland.
Bruse Boys staat er (al een tijdje) stukken beter voor dan ZSC’62 en SKNWK. Na de ietwat gelukkige en late zege in en tegen Halsteren zit het helemaal goed met de ploeg van Michel Maaskant, die nu negen punten los staat van de gevarenzone. De coach telde volop mogelijkheden om de wedstrijd eerder te beslissen, maar erkende ook dar Halsteren genoeg kansen had gehad waarbij zijn doelman Kenneth Boogerd meerdere malen een sta-in-de-weg was voor de West-Brabanders. “Gelijk had gekund, maar dit is wel lekker”, glimlachte Maaskant.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse G:
MZC’11-DBGC 0-0

Derde klasse B:
Halsteren-SKNWK 3-3 (1-1, 1-2 en 1-3 Jarno van Nieuwenhuize)
Prinsenland-ZSC’62 3-0
Tholense Boys-Bruse Boys 1-2 (1-1 Jeand Doest, 1-2 Lucas Hanzen)

Vierde klasse B:
Brouwershaven-WIK’57 5-3 (1-0 Martijn Dalebout, 2-0 Justin de Bruine, 3-0 en 4-0 Martijn Dalebout, 4-1 Harmen van den Bok, 4-2 en 4-3 Colin van Wanrooij, 5-3 Lars Jonker)
Westhoek-SPS 1-2 (1-0 Mark de Feiter (strafschop)
Duiveland-Fios 2-2 (1-2 Dylan van Klinken, 2-2 Wouter de Jonge)