Afbeelding

MZC’11 houdt alles open na 0-0 tegen ‘goed DBGC’

Sport

MZC’11 houdt alle opties voor het verdere verloop van de competitie open na een 0-0-gelijkspel tegen DBGC.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse kon zich tevreden stellen met het punt tegen de nummer vier van de tweede klasse F waar oud-MZC’11-speler Melchior Coolbergen als linksback speelde. “We zaten in een wat mindere periode”, doelde de Kruininger coach op een verloren oefenduel met Serooskerke en de verliesbeurt tegen WHS van vorige week in de competitie. Daarom zijn we teruggegaan naar de basis en spelen we 4-3-3.”
Met dit systeem had de Zierikzeese ploeg zaterdag op sportpark Den Hogen Blok aanvankelijk geen antwoord op het spel van een volgens Nieuwenhuijse goed DBGC. “In de tweede hebben we ze iets eerder vastgezet en kregen we allebei wat kansjes.” Echte uitgespeelde mogelijkheden zaten daar niet tussen want de doelmannen van beide elftallen beleefden bijkans een ‘handschoenvrije’ middag.
Met een schot op de lat, na ruim een uur spelen, was MZC’11 tegen de ploeg uit Oude-Tonge het dichtstbij een doelpunt. Hierna wisselden wat ‘gevaarlijke’ momenten zich af in beide strafschopgebieden waarbij wat DBGC vooral ‘uitblonk’ in ballen over of naast te koppen of te schieten. MZC’11 kreeg nog aardige mogelijkheid nadat Luuk van Vossen zichzelf goed vrij speelde en schot waagde. Ook deze ging, typerend voor de wedstrijd, naast.
Dat laatste kan gelden voor het einde de voetbaljaargang 2022/2023 voor MZC’11. Met het punt staat die ploeg zesde in een soort van niemandsland waar het nog ‘iedereen’ kan tegenkomen. Het gat met de negende plaats, wat aan het einde van het seizoen voetballen om lijfsbehoud betekent. De marge met een mogelijke nacompetitie plaats voor promotie is bijna twee keer zoveel. “We zijn nog niet helemaal veilig”, weet Nieuwenhuijse ook. “We zijn er wel mee bezig, maar die ploegen moeten ook nog allemaal tegen elkaar. We kijken ook nog naar boven. Je weet maar nooit wat je eventueel kan overnemen.”

Meer nieuws