Bruse Boys doet weer goede zaken tegen concurrent

Voor de tweede opeenvolgende week heeft Bruse Boys zichzelf een goede dienst bewezen door in een rechtstreeks duel een medekandidaat voor nacompetitie om lijfsbehoud van het lijf te schudden.

Was vorige week Kruiningen het haasje (4-0), zaterdag werd Den Bommel op karakter ‘verorberd’. Door weer een driepunter staat de ploeg van trainer Michel Maaskant nu netjes zesde in de derde klasse B en vijf punten af van de gevarenzone. De Bruse coach vond de zege op de Flakkeese ploeg wel terecht. “Zeker gezien de kansen, maar aan het begin van de tweede helft hadden we het verschil moeten maken.” Na de 1-1 toonde Bruse Boys de juiste mentaliteit en kwam de 1-2 van Gijs van Duijvenbode. Maaskant wilde ook de drie bekwame reddingen van keeper Kenneth Boogerd niet onvermeld laten.
Waar het bij Bruse Boys wat vaker de goede kant op lijkt te vallen, blijft het bij de rode lantaarndrager van de derde klasse B, ZSC’62 niet meezitten. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd tegen DVV’09 kwam er een zure 0-1-nederlaag via een vrije trap op het scorebord. ZSC’62-oefenmeester Edwin Kriens: “De eerste kansen waren voor ons: Robin Provoost op de lat, Mike de Voogd met een lob net naast. Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen” Hij zag de tegenstander weinig creëren. “Het voetbal was van beide kanten niet best. Wij stopten er veel energie in, maar werden wederom niet beloond.” Zeven minuten voor het einde schoot Robin Provoost een bal vanaf vijf meter tegen een tegenstander die op de doellijn lag. “Dat is een beetje het verhaal waar we nu inzitten.”
De derde ploeg van Schouwen-Duiveland in de derde klasse B, SKNWK, verloor ook. Onterecht van en in Kruiningen, vond trainer Johnny van Dijke. “We hebben allebei niet veel kansen gehad.” Niettemin, met de carnavalstop voor de deur, blijft de situatie voor ZSC’62 en SKNWK verre van feestelijk. Er moet onderhand een klein wonder plaatshebben willen ze beiden rechtstreekse degradatie ontlopen.
In de vierde klasse B waren de Jonkers op dreef. Namens de nummer twee van de competitie, Duiveland, scoorde Michael Jonker tweemaal tegen Goes (3-0). Brouwershaven-speler Lars Jonker deed hetzelfde in de derby tegen Westhoek die zaterdag op sportpark Onder de Molen in 2-2 eindigde. Marcel Verschoor, coach van Brouwershaven, kon zich niet vinden in de puntendeling. “Ik vond dat wij over heel de wedstrijd de betere ploeg waren en meer kansen hebben gehad. Westhoek heeft op de vrije trap en pingel, die ze kregen, weinig kansen hebben gehad.” Verder had Verschoor ook wat aan te merken op de scheidsrechter wiens optreden niet in het voordeel van zijn ploeg uitpakte. Collega Henk Schouten noemde het ‘een terechte uitslag’.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse G:
MZC’11-VCK 4-1 (1-0 Sander Backx, 2-0 Sven Heijboer, 3-0 Sander Backx, 4-0 Luuk van Vossen (strafschop)

Derde klasse B:
ZSC’62-DVV’09 0-1
Kruiningen-SKNWK 2-0
Den Bommel-Bruse Boys 1-2 (0-1 en 1-2 Gijs van Duijvenbode)

Vierde klasse B:
Brouwershaven-Westhoek 2-2 (0-1 Delano Westerink, 1-1 Lars Jonker, 1-2 Mark de Feiter, 2-2 Lars Jonker)
Stavenisse-WIK’57 0-2 (0-1 en 0-2 Frank den Boer)
Duiveland-Goes 3-0 (1-0 Michael Jonker, 2-0 Jordi Wesdorp, 3-0 Michael Jonker)