Afbeelding

Van der Maas/Filius beste gemengd dubbel op WDTT

Sport

Natasja Filius en Tristan van der Maas hebben de hoogste categorie (actuele rating 4,2-5,2) in het gemengd dubbel op het Winter Dikke Toren-toernooi (WDTT) op hun naam geschreven.

In de eindstrijd troffen ze zondag de Bevelandse tennissers Michel Pikaar en Ellis Payet, oud-lid van LTC Zierikzee. De eerste was met een tiebreak van 10-8 nog spannend te noemen, hierna was het verzet gebroken en pakten Van der Maas en Filius (foto) het tweede bedrijf met 6-1. In de poule wonnen ze hun wedstrijden relatief makkelijk.
Een categorie lager, gemengd dubbel B (actuele rating 5,3-6,1), pakten LTC Zierikzee-spelers Serge Berrevoets en Liza de Bie hun bijna gebruikelijke hoofdprijs op een tennistoernooi op Schouwen-Duiveland. In de finale waren ze met tweemaal 6-4 net wat beter dan Edwin Taale en Marijn van Nimwegen.
In het gemengd dubbel C (actuele rating 6,2-7,2) waren Jeroen Goedegebuure en Rebecca Boot hard op weg naar een plaats in de halve finale maar bij 6-1 en 5-4 in de tweede set maakte een blessure bij Boot verder spelen onmogelijk. Max Verton en Rosanne Poortvliet waren de ‘gelukkigen’ en spelen nu dinsdag 31 januari de finale tegen Sander van Westen en Sandra Schiettekatte.
Bartosz Nowak en Saskia van den Broeke (foto) herstelden zich in de finale van het gemengd dubbel D (actuele rating 7,5-8,2) van een beroerde tiebreak van de tweede set. Nadat ze die met 0-7 verloren, herpakten ze zich in de derde set met 6-4 en gaven zodoende Niels van der Linde en Esmee Kloosterman het nakijken.

Afbeelding

Meer nieuws