Afbeelding

Duiveland beste in derby en van eiland (in 4B)

Sport

Duiveland ligt halverwege de competitie in de vierde klasse B op koers om na een seizoen weer terug te keren in de derde klasse.

Dit moet naar alle waarschijnlijkheid gebeuren via de nacompetitie. Koploper Wolfaartsdijk heeft inmiddels zes punten voorsprong op de Oosterlandse formatie van trainer Jordy Heikens en nog een wedstrijd tegoed. Waar Wolfaartsdijk te goed is voor de rest van de ploegen in de vierde klasse B, is Duiveland dat voorlopig voor de twee concurrenten van Schouwen-Duiveland, Westhoek en WIK’57. De ploeg van oud-Duiveland-coach Henk Schouten staat op zes punten van Duiveland maar mag nog een duel inhalen en de Kerwervenaren verloren zaterdag op het Oostersportpark met 4-1 van de runner up van deze competitie.
Over verloren gesproken. Binnen het halfuur raakte de formatie van de nieuwe coach Danny Magito spits Colin van Wanrooij kwijt. De spits, goed voor zesentwintig goals in 2022, maakte een overtreding die de scheidsrechter met rood beoordeelde. Duiveland profiteerde vrij snel van het numerieke overwicht en scoorde na ruim een halfuur de 1-0 door Wouter de Jonge. Hierna lukt het maar moeizaam door te drukken, ook al omdat het veld lastig bespeelbaar was. “Heel goed was het niet”, stelde Heikens, “maar we hielden WIK’57 veelvuldig op hun helft en creëerden de meeste mogelijkheden. Toen WIK’57 met tien man kwam te staan, werd het er niet makkelijker op.”
Daar had de Duiveland-coach een punt want ruim tien minuten na de pauze scoorde Duiveland-speler Thijs Rentier ongelukkigerwijs in eigen doel. Heikens: “Hierna hebben we het overwicht gelukkig goed uitgebouwd.” WIK’57-collega Magito moest alles bij elkaar opgeteld concluderen dat de overwinning van Duiveland een terechte was. Dat geldt overigens ook voor de rode prent van Van Wanrooij. “Het was niet de slimste overtreding. Als je dan uit naar Duiveland moet, weet je dat het niet makkelijk wordt.” Toch had de Zierikzeeënaar nog even de hoop dat er na de ongelukkige 1-1 een resultaat weg te halen was van het Oostersportpark. “Toen konden we het vijf à tien minuten vasthouden.” Na de 2-1 en 3-1 (Magito: “Niet echt best verdedigd”) kon dat ‘resultaat’ de prullenbak in en staat WIK’57 nu zesde met acht punten achterstand op Duiveland.

Afbeelding

Meer nieuws