Zevenklapper Brouwershaven tegen rode lantaarndrager (update)

Brouwershaven heeft in haar twaalfde competitiewedstrijd stevig uitgehaald tegen de rode lantaandrager. In en tegen Stavenisse werd het 1-7.

Smetje op de verdere vlekkeloze zege was het uitvallen van Martijn Dalebout na zijn openingstreffer. Veel schoot Brouwershaven niet op met de zevenklapper want in de stand van de vierde klasse B wipte ze over Fios heen naar een tiende plaats. In de hogere regionen van deze afdeling boekte Westhoek, de nummer vier van de ranglijst, een 1-2 zege in St. Philipsland. Delano Westerink bepleitte tegen Noad’67 het slecht met twee treffers. “Het was van onze kant een goede door ons gedomineerde wedstrijd tegen een stug Noad’67. We hebben redelijk veel kansen gehad”, concludeerde Westhoek-trainer Henk Schouten.
De derby en Schouwse topper op het Oostersportpark tussen Duiveland en WIK’57 eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. Door de nederlaag zakte WIK’57 naar de vijfde plaats en staat redelijk vast op de tweede plaats. De achterstand op koploper Wolfaartsdijk bedraagt zes punten en een wedstrijd meer gespeeld.
De eilandelijke derdeklassers Bruse Boys, SKNWK en ZSC’62 hadden op papier een zware dobber tegen de topdrie van 3B. In de praktijk werd dat ‘bewaarheid’ met drie nederlagen, al verkochten ze hun huid duur tegen respectievelijk Prinsenland, De Jonge Spartaan en MOC’17. ZSC’62-trainer Edwin Kriens, de zijn team met 0-1 zag verliezen: “Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij onze organisatie goed stond”. Maar het was volgens de Renesser trainer ook een wedstrijd met weinig kansen en veel strijd. De 0-1 viel uit een corner. Kriens: “We hebben moeite om de bal aan te vallen bij een corner. In het laatste kwartier kwam er een spits bij en MOC’17 er niet meer uit. Ze gingen tijdrekken en blessures simuleren”. Toch kon de coach tevreden zijn. “We maken stapjes en hopen dat het een keer onze kant opvalt. Wat de groep liet zien, is een compliment waard ondanks het zure verlies.”
Michel Maaskant, trainer van Bruse Boys, vond dat dat zijn team in de eerst helft prima tegenstand geboden heeft. “Echt doordrukken konden we niet in de momenten die we hadden. Dat moet wel tegen zo’n ploeg. Zij waren net iets agressiever, fysieker en wij net te bleu. Zonde, maar we hebben er weer van geleerd.”
Tweedeklasser MZC’11 had zaterdag op sportpark Den Hogen Blok tegenstander Walcheren binnen twintig minuten op de knieën: in dit tijdsbestek scoorden Ramon Janson, Luuk van Vossen en Sander Backx. MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse: “Het was een prima eerste helft, de tweede was iets minder”.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEUERS
Tweede klasse G:
MZC’11-Walcheren 5-1 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Luuk van Vossen, 3-0 Sander Backx, 4-0 Jesse van Vlies, 5-1 Sander van Vossen)

Derde klasse B:
Prinsenland-Bruse Boys 3-0
ZSC’62-MOC’17 0-1
De Jonge Spartaan-SKNWK 2-0

Vierde klasse B:
Duiveland-WIK’57 3-1 (1-0 Wouter de Jonge, 1-1 Thijs Rentier (e.d.), 2-1 Jordi Wesdorp, 3-1 Yorick Dane)
SC Stavenisse-Brouwershaven 1-7 (0-1 Martijn Dalebout, 0-2 en 1-3 Cas van der Meer, 1-4 Julian van Ass, 1-5 Michiel Theijssen, 1-6 Lars Jonker, 1-7 Francois Marteijn)
Naod’67-Westhoek 1-2 (0-1 en 1-2 Delano Westerink)