Afbeelding

Oud-winnaars Vader en Menheere naar derde ronde ‘Graanbeurs’

Sport

Boy Vader en Giel Menheere, respectievelijk oud-winnaar en titelverdediger van het Graanbeurs-toernooi, hebben zich geplaatst voor de derde ronde. Makkelijk ging het echter niet.

Vader had in zijn poule te maken met Jamy Rossen, zoon van oud-winnaar Arjen en de jongste speler van het driebandenevenement waarbij elke biljarter een bepaald aantal caramboles moet halen en dat is niet altijd hetzelfde aantal. Vader begon goed met een zege op Frits van der Vliet maar verloor in zijn tweede partij van Rossen, die drie caramboles minder moest maken. Aangezien Rossen alles won, kwam het voor Vader (links op foto) aan op zijn derde en laatste wedstrijd tegen Marc Jacobs, die liefst zes caramboles minder hoefde te maken. Het werd uiteindelijk nagelbijten voor Vader omdat hij met 18-11 Jacobs maar net van zich afhield.
In een andere poule van de tweede ronde behaalde Menheere evenmin de maximale score. In zijn eerste partij moest hij het onderspit delven tegen Remko van Oosterom die met een gemiddelde van bijna één zijn dertig caramboles op tafel legde. Ook in de tweede wedstrijd tegen Wim Ravia had Menheere het niet makkelijk maar won hij wel en hield de titelhouder zijn kansen levend. Nadat Van Oosterom zoals verwacht van Ravia won, moest de partij tussen André Koot en Menheere bepalen wie er naar de derde ronde zouden gaan. Zou Menheere winnen, zouden er vier man met vier punten eindigen en het percentage beslissing brengen. Precies dat gebeurde waardoor Menheere en Koot op percentages doorgingen naar de volgende schifting. Dit geldt ook voor Cees Steenpoorte, Co Bolle, Rob Jacobs en André de Visser.

Meer nieuws