Afbeelding

Ockeloen trotseert als beste zuidwester zeven op Schouws strand

Sport

Nog verrassend veel wandelaars liepen zondag over het strand tussen Burgh-Haamstede en Renesse.

Wandelend is een zuidwester zeven nog wel te doen en heeft het misschien ook nog wel wat leuks. Maar op een mountainbike?
De deelnemers aan de negende editie van de KNWU MTB Beachrace Zeeland lieten zich er echter niet door weerhouden en gingen de strijd met de stormachtige elementen met volle overgave aan: van wedstrijdrijders tot recreanten. Vanaf zee beukte een zuidwester zeven à acht op de kustlijn, het zand vloog laag over het strand maar qua temperatuur was het wel te doen. Vanwege de behoorlijke zware omstandigheden besloot de organisatie de gebruikelijke afstand van 72 in te korten naar 56 kilometer, alsof dat niet genoeg kilometers zijn onder de omstandigheden van zondagochtend. Zo werd de Zeeuwse strandrace voor het tweede jaar op rij ingekort: in 2022 ging er wegens de klimatologische omstandigheden liefst de helft van af.
Zo werd dus een flink stuk van startpunt Haven van Renesse naar de Brouwersdam overgeslagen en keerden de mountainbikers achter het Renesser strandpaviljoen. De eerste ronde van 28 kilometer (met de Oosterscheldekering als keerpunt), na een goed uur koers, lagen vijf man aan kop. Dit waren Jasper Ockeloen, Tibor Zwaan, voormalig inwoner van Zierikzee Ramses Bekkenk, Bruno van Beek en Richard Jansen. Het stuk naar de finish kwamen ze vanwege de stevige zuidwester ‘aangevlogen’, maar na het draaipunt bij de Haven van Renesse leken ze, weer op weg naar kering, bijkans stil te staan. Na het tweede keerpunt aldaar kwam de sterkste MTB’er bovendrijven. Dit was Jasper Ockeloen die Jansen op gepaste afstand naar de tweede plek verwees. Derde werd Coen Vermeltfoort.
Bekkenk, voormalig hardloper maar de laatste jaar zeer gespecialiseerd in hele lange afstanden op de MTB, haalde de finish lopend. Tijdens de eerste omloop raakte hij een paaltje wat schade aan zijn fiets veroorzaakte. Zo erg zelfs dat hij met zijn fiets in de ene hand en het trapgestel in de andere hand de wedstrijd moest verlaten. Gestrand in het zicht van de Haven (van Renesse)...


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meer nieuws