Afbeelding

Rotterdamse atleet overtuigt in jubileumeditie Deltacross

Sport

De Rotterdamse atleet Nixon Fernandes heeft in een kletsnatte Boswachterij Westerschouwen de vijftigste uitgave van de Deltacross op zijn naam geschreven.

Ruim voor de finish kon Fernandes (foto) zijn lach al opzetten en een duimpje omhoog doen. De slag was al immers al halverwege de 9,9 kilometer lange wedstrijd geslagen. Omdat die afstand was onderverdeeld in drie omlopen was redelijk goed te volgen hoe het wedstrijdverloop was.
Op papier beloofde het met sterke Zeeuwse lopers als Erwin Hames, Martijn de Kok, Yunis Stitan en Danny Huibregste, de winnaar van de laatste Kustmarathon, een spannende cross te worden. Daar dacht Fernandes dus anders over. Nadat hij de eerste omloop had ‘verkend’, passeerde hij tijdens de tweede doorgang van 3,3 kilometer de koplopers Harmes en Huibregtse. Voordat Fernandes het laatste rondje inging, had de atleet ongeveer tien seconden voorsprong op Huibregtse en vijftien op De Kok.
Deze marge werd alleen maar groter in het restant van de wedstrijd. Fernandes finishte na 35,55 minuten, De Kok volgde op 23 seconden en Huibregtse op bijna een halve minuut.
Lennen Jonker was op de negende plaats de beste atleet van Schouwen-Duiveland. De Bruenaar noteerde een tijd van 38,05 minuten. Stitan uit Dreischor stapte voor de tweede doorgang af.

Meer nieuws