Afbeelding

Succesvolle OZAK qua organisatie en teams Delta Sport

Sport

De zesde OZAK (open Zeeuwse acrokampioenschappen) is succesvol verlopen.

Twee dagen lang stond het Zierikzeese Laco sportcentrum centraal bij de acrogymnasten uit grote delen van Nederland. Er kwam 180 teams langs in vijf verschillende categorie├źn. Voor de acroteams van Delta Sport was het een mooi weekend op eigen bodem met in totaal 25 medailles.
Voor de prijzen van het overalklassement kwamen vier teams op de hoogste trede en waren dan ook winnaar van het toernooi en tevens Zeeuws kampioen. Het nieuwe mixkoppel, Thijs van Welt en Megan Ringelberg (E-mix-instap), opende het toernooi met een prachtige oefening die de harten stal van de vele toeschouwers. Kayleigh Schoute, Emy van Bleijswijk, Tess van Kooperen (D-plus senioren) behaalde ondanks een korte aanlooptijd de eerste prijs.
Het team Yarah Zoutewelle en Marijne Fierloos (C-senioren kregen na de balans- en tempo-oefening twee gouden medaille omgehangen. Het vierde team dat zowel de open als de Zeeuwse titel won, was het trio Senne Groenendijk, Anouk Hofman en Evi van Dongen (C-junioren).
Zilveren medailles gingen naar vier teams van Delta Sport en twee teams mochten het brons ontvangen. Verrassend zilver was er voor het duo D-senioren Yvonne van Dam en Maud Jansens en het team Nienke Grauss/Indy Kromdijk. Het nieuwe team Nora Blok/Mirthe Giljam werd tweede bij de A-pupillen.
Brons was er voor het team Evi van Almenkerk/Elin Hout (E-instap) en het trio Kyra Verschuure, Kayley van de Hoek en Linne Timmerman (D-jeugd).

Meer nieuws