Afbeelding

Volleybalsters Forza hebben patent op vijf sets en winnen weer

Sport

Ten koste van Volley Zuid 2 hebben de volleybalsters van Forza hun tweede overwinning van het seizoen 2022/2023 in de promotieklasse A geboekt.

In Rotterdam speelde het team van coach Peter Korstanje, ook na de zege van zaterdag voorlaatste in de stand, voor de vijfde keer op rij een vijfsetter die met verlies in het eerste bedrijf (25-21) begon. In een qua spanning vergelijkbare, tweede set was Forza net de betere (20-25) waarna het tijdens het derde bedrijf helemaal misliep. Volley Zuid 2, schakelde snel door naar een 14-5-voorsprong. Dit was voor Korstanje reden om Chantal Savenije, die de afgelopen twee weken niet helemaal okselfris was geweest, als spelverdeler in te brengen. De derde set werd er nog niet mee gewonnen, maar Forza begon wel aan opleving die uiteindelijk uitmondde in een zege op Volley Zuid 2, dat in Britt van Beveren en Willemijn Olree twee oud-Forza-spelers in het team heeft. “Chantal heeft de wedstrijd naar zich toegetrokken met de juiste verdeling en de juiste spelers op te zoeken”, aldus Korstanje. De laatste drie sets eindigden in 25-18 22-25 10-15. In het voorlaatste bedrijf werd het nog wel even lastig voor Forza met een 16-19-achterstand. In de vijfde set kwam Forza met marges van 1-6 en 2-8 nooit in de problemen.
De tweede zege va het seizoen is meegenomen, maar Korstanje moet ook constateren dat het team minder presteert dan in 2021/2022. “We zijn niet zo goed als gehoopt en verwacht.” Van de andere kant zitten de teams wel heel dichtbij elkaar. De vijfde vijfsetter van Forza is daar het levende bewijs van.

Meer nieuws