Afbeelding

Tweede plaats WIK’57 na onder meer drie treffers Van Wanrooij

Sport

WIK’57 heeft de smaak der overwinningen aardig te pakken.

De jongste zege, 4-1 op SNS, betekent dat de Kerkwerfse formatie na negen speeldagen op de tweede plaats van de vierde klasse B is beland. Met drie treffers had Colin van Wanrooij een groot aandeel in de winst die zijn ploeg op plek deed komen, maar ook de nederlagen van Duiveland (zie verslag later op deze site) en Westhoek waren daar de oorzaak van. Zodoende passeerde WIK’57 (op foto in groene shirts) de twee andere, eilandelijk elftallen in de vierde klasse B. Westhoek is er daar dus een van want de ploeg van trainer Henk Schouten leed zaterdag op sportpark van Zuijen een 1-2-nederlaag tegen de nog altijd onvermurwbare koploper Wolfaartsdijk. Er had voor de thuisploeg zeker meer in gezeten met drie goede mogelijkheden voor rust, uit het niets scoorde de lijstaanvoerder wel. In een tweede, gelijkopgaande helft had Wolfaartsdijk iets meer mogelijkheden. Schouten: “We kunnen terugzien op een goede wedstrijd die het de tegenpartij heel lastig gemaakt heeft”.
ZSC’62 kwam als nummer laatst in de derde klasse B tegen Tholense Boys, achtste in de stand, nog wel op een verdiende voorsprong. “Met mogelijkheden op meer”, gaf ZSC’62-trainer Edwin Kriens aan. “In de eerste helft hebben we prima vanuit de organisatie gespeeld. Maar we kwamen heel slecht de kleedkamer uit, terwijl daar nog zo op gehamerd was.” Al in de eerste minuut na rust viel de 1-1 en de tweede tegentreffer was een van richting veranderd schot. Kriens: “Conditioneel waren we na zestig minuten leeg, maar stapje voor stapje gaat het beter”. Poulegenoot Bruse Boys kon de vele afwezigen tegen Kogelvangers niet opvangen en verloor op sportpark Volharding met 0-1.Bruse Boys-coach Michel Maaskant, die Dylan Adelaar net voor rust een penalty zag missen: “Zij waren ook niet geweldig en wij konden op alle fronten geen echte vuist maken. Zuur en echt zonde zo”.
Tweedeklasser MZC’11 kende in Zoutelande in Luuk van Vossen de matchwinnaar tegen De Meeuwen. Zijn doelpunt vlak voor rust bleek achteraf de enige treffer van de wedstrijd. Coach Adriaan Nieuwenhuijse, die zijn team nu zevende ziet staan in de tweede klasse G, vond het geen verdiende zege. “Een gelijkspel was terecht geweest.”

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse G:
De Meeuwen-MZC’11 0-1 (0-1 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
Bruse Boys-Kogelvangers 0-1
Tholense Boys-ZSC’62 3-1 (0-1 Jesper Kriens)
SKNWK vrij

Vierde klasse B:
Brouwershaven-Duiveland 3-2 (0-1 Robbert de Bruine, 0-2 Jordi Wesdorp, 1-2 Martijn Dalebout, 2-2 Jerom Theijssen, 3-2 Martijn Dalebout)
Westhoek-Wolfaartsdijk 1-2 (1-1 Mark de Feiter)
WIK’57-SNS 4-1 (1-1 en 2-1 Colin van Wanrooij, 3-1 Koen van den Berge, 4-1 Colin van Wanrooij)

Meer nieuws