Afbeelding

Winst Nelisse goed voor ticket Jumping Amsterdam (update)

Sport

Esra Nelisse heeft met Domenica in Lisse een springwedstrijd gewonnen. Met voor haar mooie gevolgen.

In de Zuid-Hollandse plaats was de negentienjarige amazone uit Burgh-Haamstede de sterkste in de Z-categorie 1,30 meter. In Lisse was Nelisse in een veld van ongeveer vijfentwintig deelnemers foutloos in het basisparcoursen en zonder fouten en met de snelste tijd in de barrage. Met deze overwinning kwalificeerde Nelisse, studerend in Rotterdam, zich voor Jumping Amsterdam van eind januari 2023.
Nelisse is op Schouwen-Duiveland niet de eerste die op dat grote, internationaal concours in actie komt. In 2017 ging Fleur Kristelijn met Batenburg’s Fay (L-springen 1,10 meter) haar voor. Nelisse rijdt sinds anderhalf jaar op Domenica (koosnaam Doortje). Het paard is zes jaar oud. De eigenaar is Bert Verseput uit Zonnemaire. (foto Hocus-Focus Events).
Nelisse: “Doortje en ik zijn anderhalve maand geleden voor het eerst 1.30 gestart. Dit was voor ons allebei de eerste keer op dit niveau. Ik ben heel trots dat ze dit zo makkelijk oppakt. We gingen natuurlijk wel naar deze wedstrijd met als doel om ons te selecteren voor Jumping Amsterdam, maar ik had niet verwacht dat we zouden winnen. Dit paard heeft echt de juiste instelling. Nog nooit heb ik een paard gereden dat zo goed voelt in het parcours. Ze wilt het net zo graag goed doen als ik”.