Afbeelding

Volleybalteams verliezen beiden in vijf sets

Sport

De mannen- en vrouwenteams van volleybalvereniging Forza hebben zaterdag beiden een vijfsetter verloren tegen respectievelijk Volley Voorne en DVO.

De volleybalsters onder leiding van coach Peter Korstanje leken in hun vijfde competitiewedstrijd in de promotieklasse A van het seizoen 2022/2023 af te stevenen op de eerste zege. Na de eerste twee bedrijven (23-25 22-25) vielen de Forza-vrouwen in een diep dal waar ze niet meer konden uitklimmen: 25-10 25-22 15-9). “We waren echt goed”, keek Korstanje terug op de eerste twee sets. Ondanks het goede spel week hij af van het principe ‘never change a winning team’. “Dat heb ik toch gedaan, maar bij de tegenstander ging het ook beter draaien.” In de vierde set ging Korstanje weer terug naar de basis maar was het net niet voldoende DVO nog een set af te snoepen. “In de vijfde set was de koek op en DVO bleef goed volleyballen.”
De mannen startten bij Volley Voorne wat minder (25-18), maar herpakten zich goed in de tweede en derde set (21-25 17-25). Net als de vrouwen konden ze goede lijn niet vasthouden en gingen ze alsnog het schip in door de laatste twee bedrijven te moeten afstaan aan Volley Voorne: 25-19 15-6.

Meer nieuws