Archieffoto

Bruse Boys na Arendskerke uit klaar in bekertoernooi

Bruse Boys, als enige van de eilandelijke ploegen nog actief in het bekertoernooi, ligt er na Arendskerke uit. Het elftal van trainer Michel Maaskant verloor zaterdag met 4-2.

Nadat Arendskerke in eigen huis twee kopkansen om zeep hielp, kreeg Bruse Boys het na ongeveer een halfuur onder controle. Een kans voor Gijs van Duijvenbode werd nog niet benut, maar Dylan Adelaar wist wat later wel raad met een dieptepass van Lucas Hanzen: 0-1. Net na rust werd een goal van dezelfde Adelaar afgekeurd vanwege buitenspel maar de vraag was of het ook buitenspel was. Na de 1-1 van Arendskerke bracht Adelaar Bruse Boys weer op voorsprong: 1-2.
De 2-2 voor de thuisploeg viel omdat een schot van richting werd veranderd. Adelaar leek vervolgens op weg naar zijn derde maar werd als doorgebroken speler onderuitgehaald. Volgens Maaskant was de overtreding rond de tachtigste minuut goed voor rood, maar Bruse Boys kreeg slechts een vrije trap die niets opleverde. Arendskerke kwam wel aan zijn derde, maar volgens Maaskant ging dat ook niet volgens de regels. “Een speler van Arendskerke deed zijn arm naar achteren tegen de neus van Hanzen. De hele wedstrijd fluit hij gelijk voor zoiets en nu liet hij doorspelen.” De 4-2 viel nog omdat Bruse Boys nog meer risico moest nemen om de gelijkmaker te forceren.