Afbeelding

Westerink zet Ginsterveld op 'matchpoint' in ZieZaVo-strijd

Sport

Delano Westerink heeft zijn ploeg De Strandloper/Ginsterveld in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Grenzeloos/Kort naar een gunstige positie voor de kampioenstitel in de tweede klasse A geschoten.

Slechts twee wedstrijden is de ploeg in de ZieZaVo-competitie verwijderd van promotie naar de eerste klasse. Dat de ploeg volgend seizoen terug komt in de eerste klasse is zeker. Het duel tussen de nummers één (Ginsterveld) en twee (Grenzeloos) was woensdag in Laco sportcentrum een spannend duel waarbij Westerink en Grenzeloos-speler Didi van Ham steeds de hoofdrol voor zich opeisten. Met slechts nog twee minuten spelen, bij een stand van 5-5, was het harde schot van Westerink de nekslag voor Grenzeloos: 6-5. In de tweede klasse A won TZN met 7-2 van Intersport Zierikzee en FC Hanse Staalbouw meldde zich af wegens te weinig spelers en kreeg een reglementaire 0-5-nederlaag aan de broek van Whizzburger Renesse. In de eerste klasse klom Van Klinken Montage naar de tweede plaats door 3-2 overwinning op C.S. telecom S.B. FC Kerkwerve/’t Oliegeultje trok met 3-2 aan het langste eind tegen Stellaboys/De Banjaard. Kampioen Van Oeveren/ZSC'62 zag een zeer gemotiveerd tegenstander Van Heukelom Group tegen overzicht staan. Het werd uiteindelijk 9-6, voor de kampioen, nadat Heukelom-speler Remco van den Berge het de verdediging van Van Oeveren steeds lastig maakte.

In de tweede klasse B kan Schipper Accountants AVSB in de volgende speelronde kampioen worden. Zij wonnen met 7-4 van Stellaboys/De Banjaard 2. Fietsoutlet Zeeland won met 5-3 van Torenboys en DDZEM kreeg opnieuw klop en nu van Vleesboerderij Boot met 1-7.

Meer nieuws