Logo wereldregio.nl
Foto: Irmo Keizer

Terpstra to Tokyo (4): mountainbiketrails tussen de ontelbare wijngaarden

  Sport

Anne Terpstra (28 jaar), geboren en getogen in Zierikzee, doet in 2020 tijdens de Olympisch Spelen mee aan de MTB-wedstrijd. Elke laatste vrijdag van de maand geeft ze tot en met juli 2020 ‘exclusief’ voor WereldRegio een inkijkje in haar leven en over de aanloop naar Tokyo. Vanaf vandaag deel 4.

,,Hallo vanuit de zon! Zuid-Afrika is de plek waar ik me na de winterperiode verder voorbereid op het seizoen. Het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ is op dit land, en specifieker Stellenbosch, al lang niet meer van toepassing. In het gezelschap vele andere atleten werk ik mijn trainingen in en om deze studentenstad af. 

Stellenbosch ligt niet ver van Cape Town en ademt sport. Er zijn trainingslocaties voor alle disciplines en er is een grote universiteit voor sport. Neem daarbij dat de zon hier altijd schijnt en dat je in het gezellige centrum de beste koffie kunt drinken, en het plaatje is compleet. Om de stad liggen ontelbare wijngaarden en hier vind je de mountainbiketrails. Over zo’n wijngoed worden namelijk de mooiste routes gebouwd, een echt mountainbikmekka dus!

Tot zo ver de reclame voor Zuid-Afrika. Het is hier namelijk niet alleen mooi, vanaf half maart gaat het om serious business. Dan rijd ik samen met teamgenote Barbara de Cape Epic. Dit is een achtdaagse mountainbikewedstrijd, het grootste event ter wereld. Voor mij nieuw en speciaal, omdat ik normaal gesproken niet meerder dagen achter elkaar race. Daarbij zijn ook de etappes zelf ontzettend lang en rijd ik mijn wedstrijden normaal gesproken individueel. Er zo over schrijvend word ik bijna opnieuw bang van alle challenges. Gelukkig heb ik nog even om me klaar te stomen. En tot het zover is, is het hier in ieder geval goed vertoeven.” (foto Imro Keizer)