Welkome zege en speciale treffer MZC'11

Een welkome zege. Zo omschreef MZC'11-trainer Edwin Kriens de terechte 2-1-overwinning op Arnemuiden.

Het geeft de Zierikzeese ploeg, dat volgend seizoen mogelijk in een ander tenue speelt als de algemene ledenvergadering van begin maart haar goedkeuring geeft, weer voldoende lucht en marge om het lijfsbehoud in de tweede klasse vanaf eveneens begin maart – de competitie ligt nu twee weken stil – veilig te stellen. Het verschil met de nummer twaalf, DBGC, de ploeg waarvan MZC'11 vorige week verloor, is weer tien punten omdat de ploeg uit Oude-Tonge zaterdag 15 februari met 2-0 verloor van koploper Nieuwenhoorn. Met die tien punten is Kriens er nog niet helemaal zeker van. ,,We hadden de punten wel nodig want de onderste ploegen gaan zich roeren. Je moet niet denken dat we er al zijn."

Zeker is wel de zege op Arnemuiden, waartegen het uit in een spectaculaire 4-4 eindigde. Op zo'n uitslag hoefde je zaterdag niet te rekenen op sportpark Den Hogen Blok waar de forse wind maar weer eens vrij spel had. Die weersomstandigheid en de matte instelling van de thuisploeg veroorzaakten een 0-1-voorsprong voor de ploeg van trainer Nick Corré. Echt net vlak na rust had Arnemuiden zomaar op 0-2 kunnen staan maar schoot een Walcherse aanvaller op MZC'11-doelman Thijs Rombouts. Hierna kwam Arnemuiden niet meer in het stuk voor. Eerste testte Jesse van der Linden de vijandelijke doelman met een afstandsschot en enkele minuten later was dezelfde goalie attent bij een rommelbal. In de 52e minuut stond hij perplex bij een fraai afstandsschot, van zo'n 25 meter en enigszins gedragen door de wind van Dylon Oosterboer: 1-0. Van Dylon naar Dylan (Adelaar) is niet zo'n grote stap. De vleugelaanvaller maakte in de 63e minuut plaats voor Jesper Kriens. Na twee pogingkjes van Sander Backx en Kyle van Tiggelhoven voor de 2-1 betaalde de wissel zich in de 79e minuut uit. Na een soort van scrimmage belandde de bal voor de voeten van Kriens die vanaf zes meter nauwelijks meer kon missen. Dat deed hij ook niet: 2-1. Rody Vermue had de wedstrijd daarna in het slot moeten gooien, maar één op één tegen de doelman schoot hij op in plaats naast de keeper. Ook hierna slaagde Arnemuiden er niet in tussen de Zierikzeese palen en lat te schieten waarna trainer Kriens de aandacht na afloop even verlegde naar de 2-1 van zijn zoon. Niet dat de coach bijgelovig is, maar zaterdag was het exact een jaar geleden dat zijn vader en dus de opa van Jesper overleed. ,,Ik had er soort van voorgevoel bij dat Jesper de winnende zou binnentikken. Dit vind ik heel mooi."