Logo wereldregio.nl

Vader op schema voor derde finale 'Graanbeurs'

  Sport

Boy Vader, oud-winnaar van het Graanbeurs-toernooi, ligt op schema om voor het derde jaar op de rij de eindstrijd van het driebandenevenement in Zierikzee te halen.

In een groep met Martijn Hendriksen, Piet Bom en Hans Coomans was het tijdens de tweede ronde weer voor de rekenmachine. Met drie man op vier punten was het percentage beslissend. Uiteindelijk gingen de drie spelers met punten door naar de derde ronde. Coomans, nog goed op dreef in de eerste ronde, was geen schim van zijn eerdere partijen en verloor alles. Bom kwam tot vier punten en met een percentage van tachtig procent is hij de beste verliezer tot nu toe en mag derhalve ook naar de voorlaatste ronde.
Piet de Jonge (foto) werd in een andere groep uit de tweede poulefase met zes punten eerste. Deze zes punten behaalde hij wel door twee partijen te winnen op percentage. André de Visser en Philip van der Male speelden om plaats twee in de poule. Lange tijd was het De Visser die op voorsprong stond en ook als eerste zijn te behalen caramboles haalde. Van der Male had echter een zeer sterk slot met tien caramboles in twee beurten. Hiermee sleepte de Nieuwerkerker een gelijkspel uit het vuur haalde en tevens de tweede plaats in de poule.