Logo wereldregio.nl
Foto:

Mooie revanche volleybalmannen Forza op Benevia

  Sport

Met het nodige geluk werd het eerste wedstrijdpunt binnengesleept en was de nette zege en zoete revanche van Forza op Benevia een feit.

,,We hadden nog wat goed te maken", stelde Forza-coach Tonie van Breda, donderdagavond na de 3-1-winst (25-8 23-25 25-22 25-23) in sportzaal De Vanger, doelend op de kansloze nederlaag in 's-Gravendeel. De volleybalmannen van Forza hadden wel wat hulp van 'buitenaf' nodig omdat Guilio van Lint op vakantie was, nieuwkomer Peter Blahut al spelend nog naar het niveau van Forza moet werken en Maurits van de Velde nog niet volledig inzetbaar is na een rugblessure. 'Good old' Raymond van Boven werd voor de tweede maal dit seizoen opgetrommeld. Zonder één seconde te hebben getraind, maar natuurlijk wel bekend met zijn (oud-)ploeggenoten pas(s)te hij naadloos in het team. ,,Ongelooflijk", roemde Van Breda het optreden van de inmiddels 43-jarige 'volleyballer'. ,,Hij is goed voor vijf punten per set."
Benevia, nummer vier in de promotieklasse B, kwam belabberd uit de startblokken in Bruinisse. ,,Alsof ze nog niet warm waren", dacht Van Breda. Daarna werd het een gelijkopgaande wedstrijd met de thuisploeg, dat de veertiende competitiewedstrijd als nummer acht begon met vijf punten achterstand op Benevia. In het tweede bedrijf keek Forza tegen een 7-10-achterstand aan die na een indrukwekkende servicebeurt van Lennen Jonker met onder meer drie (of vier volgens twee toeschouwers) aces teniet werd gedaan: 13-10. Benevia was wat minder onder de indruk en egaliseerde de wedstrijd, die onder andere werd geleid door oud-Forza-volleyballer Valentijn Luijk, in 1-1 in sets.
Tijdens het derde bedrijf liep Forza, met Van Boven als zeer waardevolle kracht en Jonker die heel veel punten bijeen sloeg, gestaag uit 9-14 en 12-19. Toch kwam Benevia nog akelig dichtbij en benutte Forza het derde setpunt. In de vierde set een vergelijkbaar scoreverloop: van 12-10 naar 15-11 naar 18-13 en ook weer een Benevia dat dichterbij kroop: 18-17, 22-22 en zelfs voorkwam met 22-23. Een foute service betekende 23-23 en een smash van Yuri van der Sluijs was goed voor 24-23. Het eerste matchpoint was vervolgens meteen raak.