Logo wereldregio.nl
Turnster Padmos over Ahoy Cup: ,,Heel vette ervaring"
Turnster Padmos over Ahoy Cup: ,,Heel vette ervaring"

Dezelfde sportvrouwen genomineerd op sportgala

  Sport

De vrouwelijke nominaties voor de eilandelijke sportverkiezingen over 2019 zijn precies hetzelfde als een jaar eerder.

Marika Padmos (turnen), Leanne van den Berg (mensport) en Stephanie de Frel (dressuur) hebben zo goed gepresteerd dat ze weer zijn genomineerd. Bij de mannen staat Paul Hameeteman er vanzelfsprekend weer bij.
De drie genomineerden bij de vrouwen hebben mogelijk nog beter gepresteerd dan in 2018. Stephanie de Frel (30 jaar) uit Noordwelle zegevierde met verschillende paarden op nationale Grand Prix-concoursen en zag zichzelf meerdere keren terug, ook met diverse paarden, in de topacht van internationale wedstrijden. Ook de van oorsprong Zeeuws-Vlaamse amazone mee aan een landenwedstrijd in het Engelse Hickstead. Collega-paardenrijdster Leanne van den Berg (25) uit Renesse schreef de Power Horse Competition van Nederland en België op haar naam. In de categorie enkelspan won ze vier van de zeven wedstrijden en werd ze twee keer tweede. De Brouwse Padmos (24, foto) veroverde in 2019 een fraaie bronzen plak op de meerkamp in de tweede divisie, iets wat haar nog nimmer gelukt was.
De Zierikzeese zeiler Hameeteman, zestien jaar nog maar en in 2018 uitgeroepen tot sportman van het jaar, is nu één van de drie genomineerden vanwege twee toptiennoteringen op EK's en een derde plaats op het NK Radiaal voor senioren. Zijn bijna even oude plaatsgenoot De Looze werd in 2019 Nederlands kampioen op de vloer in de tweede divisie en op hetzelfde niveau nationaal clubkampioen met O&O uit Zwijndrecht. De derde kandidaat voor de Schouwse eretitel in freestylesurfer Nick van Ingen. De 25-jarige Brouwenaar werd in 2019 Nederlands kampioen.
De genomineerden voor de beste sportploeg zijn Duiveland (kampioen in de vierde klasse B), de zes golfers van Grevelingenhout (handhaving hoofdklasse) en het golfduo Marleen Pollemans en Ouwerkerker William Remeeus (Nederlands kampioen Mixed Foursome).
Op het sportgala van vrijdag 7 februari in Laco sportcentrum worden vanaf 19.30 uur ook de Aanmoedigingsprijs en de Penning van Verdienste.