Afbeelding

Hele slechte beurt Bruse Boys in Axel

Sport

Bruse Boys heeft zich in Axel van een slechte kant laten zien.

De plaatselijke FC won pas voor de tweede maal dit seizoen waar de ploeg van trainer René Scholts thuis zeer makkelijk (4-0) van de Zeeuws-Vlaamse formatie had gewonnen. ,,Je hebt slecht, je hebt heel slecht, maar wij waren dramatisch vandaag", stelde de Flakkeese coach onomwonden vast na de 2-1-nederlaag. ,,In alles. We wonnen geen duels en hebben slecht verdedigd." Toch begon Bruse Boys goed met een vroege treffer via Ingmar Quist, maar daarna gaf het team dus niet thuis. ,,We hadden nog wel kansjes op de 2-2. Een ploeg die onderin staat", doelde Scholts op Axel, ,,gaat een keer winnen. Je moet alleen zorgen dat het niet tegen jou gebeurt." Als 'verzachtende omstandigheid' kon hij de afwezigheid de spitsen Sander van 't Hof en Domenique van den Berge aanvoeren. ,,Dat konden we niet oplossen. We hebben te weinig andere mensen die scoren."
Poulegenoot MZC'11 knokte zich op eigen veld knap terug tegen De Meeuwen, dat de week ervoor koploper Nieuwenhoorn pootje had gelicht. Door in de laatste twintig minuten met vier spitsen te gaan spelen ging MZC'11 er helemaal voor bij een 0-2-achterstand. In de 88e minuut egaliseerde Rody Vermue.
FC De Westhoek zorgde in de vierde klasse A voor een daverende verrassing door koploper Zeelandia/Middelburg met 2-1 te verslaan. En SKNWK kreeg te weinig bij de 2-1-nederlaag tegen MZVC, een andere ploeg uit Middelburg. ,,Een gelijkspel was verdiend geweest", oordeelde SKNWK-coach Ralph Zegers. ,,Maar we kopen er niets voor." WIK'57 weerde zich zeer kranig tegen Vlissingen, de nummer twee. De Kerkwervenaren vergaten echter in het eerste kwartier toe te slaan en gaven in de tweede helft twee doelpunten weg. ,,Door de wind was het een matige partij", zag WIK'57-oefenmeester Wouter Zwackhalen. Brouwershaven, dat tegen Nieuwland een matige eerste helft afwerkte, sloeg in de slotfase van de tweede helft toe met goals in de 88e en 90e minuut. Voor rust keerde Brouwershaven-doelman Max van Prooijen een (onterechte) penalty.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:

FC Axel-Bruse Boys 2-1 (0-1 Ingmar Quist)
MZC'11-De Meeuwen 2-2 (1-2 Sander Backx (foto), 2-2 Rody Vermue)

Derde klasse B:
Duiveland-ZSC'62 1-1 (0-1 Robin Provoost, 1-1 Wouter de Jonge (strafschop)

Vierde klasse A:
WIK'57-Vlissingen 0-3
Brouwershaven-Nieuwland 3-0 (1-0 en 2-0 Robin van Mourik, 3-0 Mitchel Danker)
FC De Westhoek-Zeelandia/Middelburg 2-1 (1-1 Lennart Padmos, 2-1 Gijs van Duijvenbode)
MZVC-SKNWK 2-1 (0-1 Dion de Jonge)