Logo wereldregio.nl
Beste reserve Schouwenburg stoomt door naar derde ronde
Beste reserve Schouwenburg stoomt door naar derde ronde

Westhoek-driebanders op dreef op Graanbeurs-toernooi

  Sport

Twee driebanders uit de Schouwse Westhoek hebben zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van het Graanbeurs-toernooi.

Hans Coomans en Rob van Dijk hadden in hun poule het heft in handen. Ze lieten geen carambole liggen, speelden gelijk tegen elkaar en eindigden gezamenlijk bovenaan met vijf punten in een groep met Joop de Fouw en Wim van der Welle. Laatstgenoemde moest last minute nog aantreden in verband met een afzegging. Eerder het toernooi had hij zelf wegens ziekte verstek moeten laten gaan maar kreeg dus alsnog een kans om een rondje verder te komen. De Zierikzeeënaar speelde absoluut niet slecht maar zeer veel ballen op een millimeter mis nekten hem.
Op de andere tafel uit de eerste ronde werd er zeer goed gespeeld door Dick de Kubber, Philip van der Male en Cees Steenpoorte. Dat de ene partij de andere niet is, ondervond Steenpoorte. Na verlies tegen De Kubber in zijn openingspartij moest Steenpoorte alle zeilen bijzetten om in de tweede ronde te komen. In de partij tegen Cees de Graaf lukte alles en na slechts negen beurten had hij zijn achttien caramboles gemaakt met een gemiddelde van twee. Daar De Kubber al zijn partijen won, zou de laatste wedstrijd tussen Van der Male en Steenpoorte de beslissing brengen. In het begin van de wedstrijd was het vooral Van der Male die zijn verdediging prima op orde had. En wanneer er een mogelijkheid tot aanvallen was, scoorde hij ook zijn punten. Langzaam liep Van der Male weg en moest Steenpoorte een antwoord zien te vinden. Dit antwoord kwam er uiteindelijk niet.