Logo wereldregio.nl

HC Zeeland doen zichzelf tekort (maar leidsmannen helpen handje)

  Sport

De handballers van HC Zeeland hebben een zure puntendeling moeten slikken tegen De Meeuwen.

Sterker nog, ze mochten van geluk spreken dat hun doelman Rick van der Lijke in werkelijk de allerlaatste seconden een schot van de ploeg uit Rotterdam, anders was het 19-20 in plaats van 19-19 geworden. Een nederlaag was helemaal zuur en onterecht geweest, want HC Zeeland stond in haar dertiende competitiewedstrijd in de hoofdklasse C op de laatste minuten constant voor. Voor rust had de formatie in de Middelburgse sporthal De Sprong een keer een marge van 12-7, bij de pauze was dat 12-9 geworden.
In de tweede helft bleef HC Zeeland steeds aan de goede kant van de score en was er met ongeveer een kwartier te spelen een marge van vier: 16-12. In de laatste zes minuten werd HC Zeeland flink benadeeld door drie tijdstraffen waarvan er op zijn minst twee twijfelachtig waren. In zo'n beslissende fase van een handbalwedstrijd zijn tijdstraffen niet bevorderlijk voor degene die ze krijgt, goals schaars zijn en het verschil twee goals was: 18-16. Bij deze stand kwam HC Zeeland met vier veldspelers te staan waarvan De Meeuwen goed profiteerde: 18-18. Jesse Schrik gooide de 19-18 waarna Kevin Meulmeester in de laatste twee minuten van de leidsmannen naar de kant moest. Weer profiteerden de Rotterdammers: 19-19. Met een man wilde De Meeuwen ook de onterechte winnende er in gooien, maar bracht Van der Lijke redding.
Met het punt komt HC Zeeland op gelijke hoogte met Hercules 3 en Drechsteden en staat de formatie slechts een punt verwijderd van de vijfde plaats.