Tien Zeeuwse acrotitels en vier toernooizeges Delta Sport

De vierde editie van de open Zeeuwse acrokampioenschappen (OZAK) in Laco sportcentrum in Zierikzee heeft voor de acroteams van GV Delta Sport tien Zeeuwse titels en vier toernooioverwinningen opgeleverd.

In een sterk bezet toernooi waren er vier Delta Sport teams die naast de Zeeuwse titel ook het toernooi wonnen. Het E-jeugd trio Annegreet de Ronde, Nienke Graus en Faya van Wensen kregen 21.840 punten waarmee ze teams uit Utrecht, Waalwijk en Breda versloegen. Ook de E-instap duo Indy Kromdijk en Neline de Reus wonnen beide titels (21.300 punten). D-categorie Junior Laura van Ginkel en Ilse de Ronde en het team Senne Groenendijk met Guusje Hoek (D-jeugd) waren met 23.160 punten het beste team van de OZAK. Op de eerste dag van het acro-evenement kwamen de D/E-categorie uit met nog Zeeuwse titels voor het senioren trio Milou Verkerke, Daphne Rotte en Iris van der Meer (D-cat. met 21.720 punten), Loes en Jard Bentlage (E-senior) met 21.390 punten. Het trio Yvonne van Dam, Eva Bienefelt en Kayley van de Hoek (E-senior) en duo Chayenne Bakelaar met Evi van Dongen (E-junior) kregen ook de Zeeuwse gouden medaille omgehangen. Op de tweede dag toonde vier Delta Sport-teams uitstekend mee te kunnen op landelijk niveau in de C-categorie. Het combinatieteam Babette Verkerke/Guus Rademakers (Delta Sport/Bredagym) werd Zeeuws seniorkampioen en tweede van het toernooi met een score van 46.670 punten in de twee oefeningen van balans en tempo. Het duo junior met Fleur Brockhus en Jara van de Zande pakte de Zeeuwse titel en eindigde op een vierde plaats in het toernooi en zo was de uitslag ook voor trio C-junioren Yara van Tiggelen, Senna Vrijland en Larissa Bakelaar. Het C-junioren duo Amy Leijten en Melissa Bakelaar werden de tweede Zeeuwse ploeg achter hun clubgenoten en vijfde in het toernooi.