Prima comeback ZSC'62 in en tegen Schijf

Aan de hand van Mike de Voogd heeft ZSC'62 de vierde ronde van het bekertoernooi van het KNVB-district Zuid I bereikt.

De Scharendijkenaren hadden er wel een flinke krachtsinspanning voor nodig want bij rust leidde opponent Schijf met 2-0 terwijl de eindstand 2-3 werd. ,,Voor rust hadden we geen grip op het middenveld", constateerde ZSC'62-trainer John Tahapary, ,,omdat Mike de Voogd te diep speelde en we van achteruit daardoor niet konden voetballen." Schijf profiteerde goed van de 'wanorde' bij ZSC'62 en leek de tegenstander met twee uitvallen (twee goals) al op de knieën te krijgen. Na de pauze veranderde alles omdat De Voogd (foto) meer vanuit het middenveld ging spelen waardoor zijn ploeg er voetballend beter uit kwam. Rond de 55e minuut scoorde De Voogd uit een vrije trap in de kruising 2-1 en vijf minuten later rondde een uitval via Nicky van der Velden met het hoofd keurig af: 2-2. Dezelfde Van der Velden strafte tien minuten verder balverlies van Schijf, net als ZSC'62 een derdeklasser maar dan op zondag, genadeloos af. Eerst omspeelde hij een directe tegenstander om vervolgens de 2-3 beheerst langs de Schijf-goalie te schuiven. ZSC'62-collega Robin Dekker moest na de 2-3 nog wel een paar keer in actie komen maar uiteindelijk bleef ZSC'62 overeind en won het verdiend.
Niet zo ver van Schijf vond Duiveland in de derde bekerronde haar Waterloo. In Wouw gingen de Oosterlanders flink kopje onder tegen de koploper van de tweede klasse E van het zondagvoetbal, Cluzona. Het werd 8-1 (eretreffer Donny van Dongen). Duiveland-coach Rohan de Geus was kort en krachtig over de uitschakeling: ,,Heel kansloos".