Handballers HC Zeeland slepen punt uit het vuur

Voor de tweede week op rij speelden de handballers van HC Zeeland tegen een nummer twee op de stand. Was Volendam vorige week vooral in de tweede helft een flinke maat te groot, zondag tegen Gemini zat er zelfs een overwinning in.

Vooropgesteld, het was nogal onverdiend geweest wanneer Gemini met twee punten uit het Zierikzeese Laco sportcentrum was vertrokken. Pas bij 21-22 kwam de ploeg voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong terwijl de tiende competitiewedstrijd in 22-22 eindigde. HC Zeeland-speler Kevin Meulmeester keek dan ook enigszins met gemengde gevoelens terug. ,,We hadden kunnen winnen, maar ik ben wel tevreden met een punt."
Een (verrassende) winst tegen de ploeg uit Zoetermeer had zeker tot de mogelijkheden behoort. Voor rust etaleerde HC Zeeland zich als beste, vond ook Meulmeester die met twee treffers op rij namens HC Zeeland de wedstrijd opende. ,,We gingen goed van start. In de eerst helft hebben we prima gespeeld. In de tweede helft zakte het wat in en dat was wel jammer." Na een 14-11-ruststand kon de thuisploeg het niveau van het eerste bedrijf niet 'aantikken', Opvallend na rust was het spel en scorend vermogen met en zonder Brendan Meulmeester. Met hem was zijn ploeg Gemini redelijk de baas en zonder hem draaide het net allemaal even wat minder. Bovendien had HC Zeeland, wat uiteraard ook doelpunten en energie kost, in de tweede helft nogal eens te maken met tijdstraffen die het merendeel van de spelers en publiek behoorlijk onbegrijpelijk vonden. ,,Ik was het ook niet altijd eens met de scheidsrechters", drukte Meulmeester zich eufemistisch uit. Ondanks de tijdstraffen bleef HC Zeeland steeds net aan de goede kant van de score wat ook te danken was aan doelman Rick van der Lijke, die in zestig minuten vier strafworpen pakte en nog een aantal goede reddingen had. Een knullig doelpunt in de slotfase betekende echter wel 21-22. Een benutte pingel, genomen door uitblinker Brendan Meulmeester, zette de stand een kleine halve minuut voor tijd weer in evenwicht. En dat was meer dan verdiend na een alleraardigste pot handbal.