Afbeelding
Foto: Kees Bin

Bruse Boys en MZC'11 verrassen beiden anders

Sport

Een week voor de derby in Zierikzee hebben Bruse Boys en MZC'11 zich op een onverwachte manier gemanifesteerd. 'Bru' gaf niet thuis en 'Surrukzee' presteerde buitenshuis opmerkelijk.  

Gezien de prestaties van de twee Schouwse ploegen van de tweede klasse E lagen de geboekte resultaten van zaterdag 7 december niet in de lijn der verwachtingen. MZC'11 kende de laatste weken - en eigenlijk nog steeds - nogal wat personele problemen en leed nederlagen, maar toonde zich in Hellevoetsluis (1-2) weer een hecht team. ,,Met een positieve mindset", voegde MZC;11-trainer Edwin Kriens er aan toe. ,,Ze hebben hard gewerkt en soms goed voetbal laten zien. Ik ben trots op wat ik heb gezien."
Gezien de 1-2-nederlaag tegen SVV'65 had René Scholts oefenmeester bij Bruse Boys, andere bewoordingen nodig om zijn gevoel kenbaar te maken. ,,Het was helemaal niets", sprak Scholts, die zijn ploeg de weken ervoor vrij makkelijk zag winnen en vooral veel doelpunten zag maken. ,,Niemand haalde zijn niveau en we zijn nooit in de wedstrijd geweest. Zij kregen meer kansen dan wij." Al te veel zorgen voor volgende week maakt Scholts zich niet. ,,Zo'n wedstrijd als tegen SSV'65 zit er wel eens tussen."
De derdeklasser van Schouwen-Duiveland verloren beiden, al had er voor beiden wel meer ingezeten. Duiveland-coach Rohan de Geus: ,,We speelden een slechte eerst helft waarin we terecht met 1-0 achter kwamen. Daarna had Den Bommel nog twee grote kansen. De tweede helft was meer in evenwicht. Uit een penalty maken we de 1-1 en kregen daarna kansen op meer. In de negentigste minuut maakten ze uit een corner via via de 2-1. Dat was zuur." ZSC'62'trainer John Tahapary over de wedstrijd tegen Klundert: ,,Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Klundert meer in balbezit was. Nicky van der Velden schoot al in de eerste minuut een bal op de lat en Klundert kopte vlak voor rust op de lat. Vlak na rust werd een afgeslagen aanval van Klundert direct ingeschoten en die verdween onder de lat. Tien minuten voor tijd scoorde de spits van Klundert nadat Mark Provoost de bal miste". Kansen hierna voor Robin Provoost en Ralph van Gent leverden geen goals voor ZSC'62 meer op.
De vier eilandelijke vierdeklassers scoorden zaterdag vijftig procent. Brouwershaven verloor 'maar' met 5-2 van koploper Zeelandia/Middelburg. Gezien de 1-4-nederlaag tegen MZVC kun je veronderstellen dat FC De Westhoek en stuk minder was. ,,MZVC was dodelijker", zag FC De Westhoek-trainer Steven Seedo. ,,Nadat ze voor kwamen, waren we heer en meester in de eerste helft. We kregen redelijk wat kansen en als je die maakt.... De tweede helft was niet best en dat is een understatement." WIK'57 versloeg in eigen huis Colijnsplaatse Boys en had vooral te duchten van de Noord-Bevelandse counter. ,,Wij hadden verreweg het meeste balbezit en de beste kansen", aldus Wouter Zwackhalen, de coach van WIK'57. SKNWK maakte het verschil na rust (1-1) tegen Spui. In de tweede helft was het verweer van de Zeeuws-Vlamingen gebroken. Jarno van Nieuwenhuijze en René Verschoor doelpuntten beiden tweemaal.

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:

Bruse Boys-SSV'65 1-2 (1-1 Johan Vroegindeweij (penalty)
Hellevoetsluis-MZC'11 1-2 (1-1 Rody Vermue (foto), 1-2 Sander Backx) (foto Kees Bin)

Derde klasse B:
Den Bommel-Duiveland 2-1 (1-1 Wouter de Jonge (penalty)
Klundert-ZSC'62 2-0

Vierde klasse A:
WIK'57-Colijnsplaatse Boys 2-1 (1-1 Rick Bevelander, 2-1 Frank den Boer)
FC De Westhoek-MZVC 1-4 (1-1 Mark de Feiter)
SKNWK-Spui 5-1 (1-1 René Verschoor, 2-1 en 3-1 Jarno van Nieuwenhuize, 4-1 René Verschoor, 5-1 Remco van den Berge )
Zeelandia/Middelburg-Brouwershaven 5-2 (4-1 en 5-2 Martijn Dalebout)

Meer nieuws