Logo wereldregio.nl
Foto:

Forza-coach: ,,Dit is ons niveau"

  Sport

De volleybalmannen van Forza gaan heen en weer in de promotieklasse B. Een paar weken geleden stonden ze derde en zakten vervolgens naar de negende plaats. Twee overwinningen later vindt de ploeg zich weer terug op de derde plaats.

,,Dit is ons niveau", sprak Forza-coach Tonie van Breda, die enkele minuten daarvoor zijn ploeg op zeer overtuigende wijze zag winnen van de nummer twee van de ranglijst, Stevo. De Rotterdammer keek zijn ogen uit: zelden wonnen hij en zijn team zo makkelijk en soepeltjes van een nummer in de competitie. Het werd donderdagavond in sportzaal De Vanger 3-1: 25-18 25-14 25-13 22-25. Met andere woorden: na de eerste drie bedrijven had de thuisploeg het Zeeuws-Vlaamse Zuiddorpe al over de knie gelegd. 
Er was werkelijk niets aan de hand voor Forza en dat had ook wel zijn redenen. Een week geleden was er thuis met 3-1 gewonnen van Spirit, afgelopen maandag heeft het team redelijk compleet kunnen trainen en tegen Stevo had Van Breda de beschikking over drie wisselspelers, een luxe die het team in het seizoen 2019/2020 niet vaak gaat overkomen. De genoemde oorzaken gaven de ploeg wel het vertrouwen dat tot een week geleden nog enigszins broos oogde. Van de eerste punten lukte alles bij Forza: de service, de passing, de blokkering, goede reddingen, mooie ballen, het hele arsenaal werd tevoorschijn 'getoverd'. Tijdens het eerste bedrijf kon Stevo het nog bijbenen tot 10-9, maar daarna was het over en uit voor de Zeeuws-Vlamingen. Forza blaasde Stevo helemaal omver. In de tweede set was er een flink gat bij 17-12 en in het derde bedrijf was dat het geval bij 16-7. In de vierde set - winnen met 4-0 betekent in deze volleybalcompetitie een bonuspunt - moedigden de spelers van Forza elkaar wel aan om de focus (lees: het goede niveau van de voorgaande sets) te houden, maar Stevo wist na een 21-19-achterstand toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Van Breda: ,,We hebben heel goed gespeeld. Het vertrouwen is terug".
Op de ranglijst staat Forza na acht wedstrijden zoals gememoreerd derde. Een eindpositie rondom deze plek zou prima passen bij het huidige Forza. Kampioen hoeven ze niet te worden. Bovendien lijkt Dordrecht 4 met die prijs aan de haal te gaan: dit team heeft nog maar vier punten laten liggen en is dus redelijk onaantastbaar op weg naar promotie naar de derde divisie.