Logo wereldregio.nl
Foto: Annemieke Linke

Degelijke overwinning 'Schouwsloos' HC Zeeland

  Sport

De handballers van HC Zeeland hebben in de derde competitiewedstrijd hun eerste zege geboekt.

Dat gebeurde op degelijke wijze en zonder handballers van Schouwen-Duiveland. De overwinning werd zondag in sporthal De Sprong in Middelburg geboekt op US 2 uit Amsterdam: 19-17 (12-8). Bij de tegenstander speelt oud-Zierikzeeënaar Mick Vleeshouwer. De doelman startte in de basis, maar na een 6-3-achterstand vertrok hij naar de bank om er de hele wedstrijd niet meer van af te komen. Vleeshouwer besloot er zelf af te gaan. ,,Ik was ontevreden over mezelf. Dan is het niet handig om te blijven staan. Ik had het leuk gevonden om tegen mijn oude club te spelen, maar de andere keeper deed het niet onverdienstelijk. Dus is hij blijven staan."

De marge van drie doelpunten in het voordeel van HC Zeeland stond wel redelijk centraal tijdens de wedstrijd. Enkele keren was het verschil wat groter en eenmaal werd het wat spannender toen US 2 op 16-15 kwam. Echter, met slechts twee wisselspelers en een handballer die bij 17-15 zijn derde tijdstraf (en dus rood in het handbal) 'pakte', had US 2 vrijwel niets meer om op terug te vallen. ,,We hadden twee momenten om in te lopen, maar dat hebben we niet gedaan", aldus Vleeshouwer, die de zege van HC Zeeland verdiend noemde. ,,Ik ben blij met dit resultaat. Ik dacht dat HC Zeeland verder uit zou lopen."
Bij HC Zeeland, waar de Zierikzeese doelman Elias Speelman zestig minuten niet in actie kwam, stond de verdediging de hele wedstrijd goed, getuige ook het aantal tegentreffers. HC Zeeland had de wedstrijd wat eerder kunnen beslissen door de open kansen wat beter te benutten. ,,Maar ik heb nooit het idee gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen", sprak Koen de Bruijn, één van de twee coaches van HC Zeeland. Ondanks de nederlaag verwacht Vleeshouwer, die nu voor het tweede jaar in Amsterdam speelt, dat US 2 zich probleemloos gaat handhaven in de hoofdklasse. (foto Annemieke Linke)
Doelpuntenmakers HC Zeeland: Kevin Meulmeester 6, Bart Koetje 5, Jesse Schrik 4, Brendan Meulmeester, Ardian Adjar 2.