Logo wereldregio.nl
Foto:

Volleybalsters Forza hebben weinig moeite met rode lantaarndrager

  Sport

In een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd, hebben de volleybalsters van Forza met 0-4 (21-25 14-25 22-25 19-25) van Move4U, de rode lantaarndrager van de promotieklasse A, gewonnen.

Het was zaterdag een wedstrijd vol met fouten aan beide zijdes, maar Forza is nooit echt in gevaar gekomen. ,,In de eerste set merkten we dat al door het lage tempo van de tegenstander", zei Forza-coach Mark van der Paal (foto). ,,Ons tempo lag ook direct lager dan normaal. Het was moeilijk om ons eigen spel te spelen en de foutenlast laag te houden." Desondanks waren de Forza-vrouwen toch te sterk. In set twee werd de druk verhoogd door een betere service, een wat slimmer aanvallend spel en meer enthousiasme in het veld. ,,In set drie en vier pakten we hiermee door en probeerden we het mentale spelletje in en naast het speelveld door te zetten door dit enthousiasme echt goed vast te houden." Met de winst had Forza wel een primeur: niet eerder werd er in Vlaardingen van Move4U gewonnen.

De mannen van Forza (foto) konden het zaterdag niet bolwerken tegen Next Volley 4 en verloren in Dordrecht derhalve hun tweede competitiewedstrijd met 4-0: 25-18 25-20 25-16 25-19. Ondanks dat Forza geen wissels had, wist de ploeg elke set toch redelijk aan te klampen bij de Dordtenaren, maar kon de service van Next Volley 4 niet altijd goed verwerkt worden.