Heel veel doelpunten in wedstrijden MZC'11-Excelsior

Wie zaterdag veel doelpunten wilde zien, was op sportpark Den Hogen Blok aan het goede adres. In het kader van honderd jaar voetbal in Zierikzee - het geslaagde jubileumfeest vond half juni plaats - waren de mannen en vrouwen van Excelsior op bezoek waar de goals als rijpe appelen van de boom vielen: 0-10 bij de mannen en 0-12 bij de vrouwen in het nadeel van de MZC'11-ploegen. In beide wedstrijden was de ruststand 'slechts' 0-3 voor de teams van Excelsior. In de eerste helft van de mannen werden nogal wat doelpogingen onschadelijk gemaakt door MZC'11-doelman Mike Bakker, maar na rust was voor de Nieuwerkerkse goalie en zijn team ploeg geen houden meer aan. In een goed kwartier liep de eerstedivisionist uit naar 0-8. Na ruim ene uur spelen kreeg Sander Backx een aardige kans op een eretreffer maar schoot hij recht op de doelman van Excelsior af. Hierna 'spaarde' Excelsior MZC'11 door de score 'maar' op 0-10 te houden. In het laatste kwartier vielen er namelijk geen goals meer. De vrouwen van MZC'11 hielden Excelsior/Barendrecht, zoals de ploeg uit eredivisie officieel heet, ruim een half uur op 0-0. ,,De meiden hebben keihard gewerkt en goed weerstand geboden", zag assistent-trainer Erik 't Mannetje, ,,maar uiteindelijk waren het kwaliteit en het fysieke verschil die de doorslag gaven. Opmerkelijk was nog wel dat Romy Messemaker al na vijfenveertig seconden de 1-0 op haar schoen had maar net naast schoot. MZC'11-keepster Daphne Jaspers onderscheidde zich in de eerste helft met aantal goede reddingen.