Karaktervol Bruse Boys brengt zich onnodig in problemen
Karaktervol Bruse Boys brengt zich onnodig in problemen wereldregio.nl

In een ultieme krachtinspanning wist Domenique van den Berge een voorzet te blokkeren. Het was een mooi voorbeeld van de instelling van zijn ploeg. Dat Bruse Boys, het team van Van den Berge een niet volgens iedereen terechte overwinning boekte, daar maalde uiteraard geen enkele Bruenaar om. Die omarden allen de drie punten vanwege de 3-2-zege op het DBGC van oud-Bruse Boys-coach Wim Nieuwland. Vooraf werd een minuut stilte gehouden vanwege Dennis Feytel, die de club een paar weken geleden is ontvallen. Met de daarbij behorende rouwbanden begon de thuisploeg zaterdag op sportpark Volharding aan de klus tegen het team Oude-Tonge. Enige druk was er wel na de onverdiende nederlaag van vorige week in en tegen Krabbendijke. Dat en de gedachte aan Dennis Feytel waren deze keer voor Bruse Boys, dat ook nog eens vier basisspelers miste, genoeg om zich te motiveren voor een zo’n goed mogelijk resultaat. Met veel ploegen dicht op elkaar in de tweede klasse telt een overwinning als het ware dubbel. Bruse Boys startte als beste op een veld waar zowel Nieuwland als Groeneveld niet over te spreken waren. Een voorzet van Julian van Nieuwenhuize belandde in de vierde minuut op het hoofd van Rick Jonker, die de bal over kopte. Zes minuten later was Jonker wel trefzeker (foto). Al dan niet in buitenspel – de grensrechter van DBGC vlagde niet maar velen vonden het wel buitenspel – ontving de Bruse spits de bal, omspeelde de doelman en maakte 1-0 in een leeg doel. Groeneveld: ,,We begonnen heel goed, maar daarna heeft DBGC het tot de rust overgenomen”. Tussen de twaalfde en zeventiende minuut kreeg DBGC drie hele goede kansen om langszij en voor te komen. Met name de derde mogelijkheid zou een doelpunt hebben kunnen zijn. De bal zou namelijk over de lijn zijn geweest, maar dat ontging in ieder geval velen. Overigens kreeg Bruse Boys voor rust twee halve kansen, via Jonker en Van den Berge. Het scorebord lichtte in de 61e minuut weer op in het voordeel van Bruse Boys. Een corner van Perry Potappel, prachtig genomen, werd goed ingeschat door Michel Maaskant en als een ware stormram kopte hij de 2-0 binnen. Olaf Willemse had wat later de 3-0 op zijn schoen maar schoot rakelings en hard naast de kruising. Echter, de combinatie Potappel-Maaskant was elf minuten na de tweede, Bruse goal weer succesvol. Weer via een hoekschop en weer via het hoofd: 3-0. Toen kwam het al eerder gememoreerde moment van Van den Berge aan de orde. Het had zoiets van: ‘wij gaan deze pot niet meer uit handen geven’. Maar – je voelt ‘m al aankomen – het had zomaar kunnen gebeuren. ,,Na twee van die fantastische goals mag je niet meer in de problemen komen”, stelde Groeneveld. De 3-1 (79e minuut) werd pas ingeschoten nadat Bruse Boys-goalie Julian Vane de bal tot twee keer toe had gekeerd en de 3-2 (84e minuut) was een fraaie in de rechterbovenhoek. Natuurlijk ging DBGC – de eerste wedstrijd in Oude-Tonge eindigde in 2-2 - daarna op jacht naar de gelijkmaker. Tot meer dan een slap schotje in de 88e minuut kwam het elftal niet. Tot opluchting van Bruse Boys dat deze drie punten zo ontzettend wenste. Rest de gevolgtrekking of het onverdiende zege voor de thuisploeg was. ,,Onverdiend? Vorige week zaten wij aan de andere kant van de medaille”, blikte Groeneveld terug op ‘Krabbendijke’. We hebben keihard gewerkt vandaag. Als je ziet hoe we er op staan en wat we hebben, laten we dan zeggen dat deze voor Dennis is. Dat leeft wel bij die gasten. Zonder groots te spelen. De gelukkigste heeft gewonnen, niet de beste.” Nieuwland, die de nederlaag van zijn DBGC niet terecht vond: ,,We hebben nog wel onze rug gerecht, maar scorende vermogen is het hele seizoen al ons manco. Het is nooit leuk van je oude club te verliezen. Een gelijkspel was terecht geweest".