Weeber spil achter verdiende winst volleybalsters Forza
Weeber spil achter verdiende winst volleybalsters Forza wereldregio.nl

De volleybalsters van Forza hebben een puike partij tegen DVO afgeleverd. De wedstrijd tegen de nummer vier van de promotieklasse A werd zaterdag in sportzaal De Vanger met 3-1 (25-23 25-22 20-25 25-16) gewonnen. De ploeg van coach Mark van der Paal, zelf vijfde in de stand, kwam in de eerste twee bedrijven nooit echt in de problemen. ,,Een ontketende Lisa Weeber was nadrukkelijk aanwezig in het veld en was met name met haar service en slimmigheidjes aan het net belangrijk voor Forza", vertelde Van der Paal. ,,Uiteraard werd het ons niet makkelijk gemaakt. Ook na soms kleine voorsprongen van DVO was er rust in ons spel. Verdedigend zat Aimee van Lint bij iedere bal." Door een mindere servicedruk aan Forza-zijde kon DVO er met de derde set vandoor waarna Forza in het vierde bedrijf weer vol gas gaf en terecht zegevierde. De mannen van Forza boekten in de derde divisie A een knappe zege op Dordrecht 2, de nummer zes van de ranglijst. In Bruinisse werd het 3-1 (25-19 25-23 11-25 25-21). Met de punten mogen de volleyballers weer hopen op plek tien, een stek die aan het recht geeft op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Het verschil met WIK 2, de nummer tien, is na zaterdag een punt. Vooralsnog staat Forza zelf elfde wat degradatie betekent. Er zijn nog zeven duels te gaan. Tegen Dordrecht zat Forza wat ruimer in de selectie dan voorgaande weken. Na winst van de eerste set kwam Dordrecht in de tweede set er beter in maar was het niet genoeg Forza van winst in dat bedrijf te weerhouden. In de derde set lukte er weinig meer bij Forza, maar in de vierde set pakte de thuisploeg het ritme van de eerste twee bedrijven weer op. Dat bleek afdoende. ,,Het is een welkome overwinning in de strijd tegen degradatie", aldus Forza-speler Valentijn Luik.