Ook Bruse Boys komt met strijdlust aan drie punten
Ook Bruse Boys komt met strijdlust aan drie punten wereldregio.nl

Het blijft een opvallend fenomeen: voetballen tegen tien man. SSV’65 had er tegen Bruse Boys de allergrootste moeite mee en verloor met 1-0. Je kunt ook zeggen: het harde werken zaterdag op sportpark Volharding werd beloond. Met een zeer vroege rode kaart voor Domenique van den Berge was er ook geen andere keuze. Dat enkele voetballers kramp kregen, zegt alles over de in de wedstrijd gestopte arbeid. ,,Dat hebben ze heel goed gedaan”, aldus Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld. Niettemin werd het (verdere) verloop van de wedstrijd, duel nummer dertien in het seizoen 2018/2019, bepaald door een jonge scheidsrechter die rood zag in een overtreding van Domenique van den Berge, die na lange tijd van blessureleed, weer in de basis mocht starten. Op het middenveld nam hij in de tiende minuut de bal slecht aan op zijn borst. In zijn ijver te herstellen gleed hij uit en nam hij een tegenstander vol mee. ,,Het oogde zwaarder dan het was. Ook mensen van SSV’65 vonden het geen rode kaart”, zei Groeneveld. ,,Maar de scheidsrechter, die een prima tweede helft floot wilde even zijn stempel drukken.” De rode kaart zorgde voor onrust op het veld en de leidsman floot voor beide partijen niet echt sterk. Gek genoeg ging het bij Bruse Boys beter met tien dan met elf man. Groeneveld: ,,SSV’65 was onmachtig en wij stonden geweldig te verdedigen. In de eerste helft hebben wij een schot tussen de palen weggegeven”. Na rust was SSV’65, waar de huidige trainer Carlos de Jonge na de zomer bij Bruse Boys aan het roer staat, wel dreigend maar kansen creeërden de Goesenaren niet. De wedstrijd werd beslist door een zwabberbal vanaf zo’n 35 meter van de voet van Mats Willemse. Dat was voor rust en toen moest er dus nog een helft met tien man worden gespeeld. ,,We hebben de wedstrijd op het tandvlees over de streep getrokken.” Met de drie punten steeg Bruse Boys in de tweede klasse E van de elfde naar de zevende plaats en ging het en passant MZC’11 voorbij dat ietwat ongelukkig in en tegen Yerseke verloor. ,,We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren”, concludeerde MZC’11-trainer Edwin Kriens. ,,In de eerste twintig minuten waren we her en meester." Hierin kreeg Sven Heijboer de kans op 0-1 maar was het Yerseke die 1-0 maakte via een gelukkige kopbal. ,,Hierna zijn we volledig met andere dingen bezig dan met voetballen met als resultaat de 2-0 na zwak uitverdedigen." Mike Bakker voorkwam zelfs de 3-0 door en strafschop te keren. Na de pauze besloot Kriens zijn ploeg één op één te gaan spelen met als gevolg dat Sander Backx 2-1 maakte. In plaats van de 2-2 te maken werd het door weer matig uitverdedigen 3-1. Een strafschop van Jesse Kalwij maakte het duel weer spannend. Pogingen op 3-3 verzandden allen waardoor MZC'11 met vijftien punten elfde staat op de ranglijst. De verschillen in het rechterrijtje blijven na de dertiende speeldag erg klein: nummer acht, Arnemuiden, heeft er zestien en de nummer laatst, Nieuwdorp, twaalf.