Duiveland houdt lijfsbehoud in eigen hand na 0-4-verlies
Duiveland houdt lijfsbehoud in eigen hand na 0-4-verlies wereldregio.nl

Zelfs na een redelijk kansloze 0-4-nederlaag tegen WHS houdt Duiveland haar kansen op rechtstreeks lijfsbehoud in eigen hand. Dat moet dan op de slotdag gebeuren tegen kampioen Krabbendijke. Achteraf gezien had de Oosterlandse ploeg goede zaken kunnen doen - bij winst wel te verstaan - omdat ZSC'62 zich bij rode lantaarndrager VVC'68 de kaas van het brood lieten in een doelpuntrijke wedstrijd. Op het Oostersportpark vielen er met vier ook behoorlijk wat, maar wel aan de verkeerde kant als je het vanuit Duiveland-perspectief bekeek. Dat de ploeg uit St. Annaland al veilig was, was WHS aan te zien. Het team voetbalde de eerste helft frank en vrij en vond elkaar erg makkelijk: zowel over de grond als door de lucht. Hoewel Ronald Zwager in de eerste minuten het eerste speldenprikje uitdeelde, kwam WHS met een fraaie, tegendraadse kopbal langs Duiveland-keeper Simon de Bruine na een dito voorzet vanaf rechts op 0-1. Vijf minuten later verwerkte de aanval van WHS een hoge, diepe bal beter dan de Oosterlandse defensie. Een passje naar rechts en een daarop efficiënt schot betekende de 0-2. Na de twee WHS-treffers was routinier Zwager de gevaarlijkste speler bij de thuisploeg. Op een lobje dat naast ging testte hij goede doelman van WHS, dat in het verloop van de eerste helft eigenlijk probleemloos overeind bleef, nauwelijks. Na de pauze werd WHS wel verder teruggedrongen en geloofde de Thoolse ploeg het min of meer wel. Duiveland daarentegen moest wel mocht het zaterdag in Halsteren toch nog in het voordeel van ZSC'62 uitvallen. Op regelmatige basis verscheen Duiveland in het strafschopgebied van WHS, maar een goede kans van gelegenheidsspits Wilmar van de Sande, een vrije trap Robbert de Bruine, een schot van Zwager en een kansje voor Leen Dooge gaven niet het gewenste resultaat. Tot de kans op een treffer een kwartier voor tijd op een presenteerblaadje werd aangeboden. De scheidsrechter gaf een strafschop omdat een speler van WHS natrapte zonder dat de bal in de buurt was. De natrappende voetballer kreeg slechts geel waar hij rood had moeten krijgen. De pingel werd sowieso gegeven, maar was niet aan Wouter de Jonge, doorgaans 'penaltyvast', besteed. Hiermee vervloog het laatste restje hoop bij Duiveland op een goed resultaat. Dat WHS vervolgens de score verdubbelde, kon de Oosterlanders niet zoveel meer boeien. De nederlaag was een feit en het gevaar op nacompetitie voor lijfsbehoud ligt nog immer op de loer. Het grote 'voordeel' ten opzichte van ZSC'62 zijn de twee punten voorsprong. Wil Duiveland zeker zijn van nog een seizoen in de derde klasse, geldt er maar één opdracht: zaterdag 26 mei winnen van kampioen Krabbendijke. Dan maakt het niet wat ZSC'62 in Scharendijke tegen DHV doet.