Berusting bij Bruse Boys na late, terechte gelijkmaker

Sport Sport2

Bruse Boys-Serooskerke 2-2. Het gelijkspel was te 'lezen' van de gezichten van de tweeëntwintig spelers tijdens hun laatste gang naar de kleedkamers. Geen boosheid, geen blijdschap, maar berusting.

Bruse-Boys-trainer Marco Groeneveld kon er evenmin weinig anders van maken. ,,Het hoogst haalbare. Ik zeg net in de kleedkamer: dag en nacht verschil met vorige week." Hiermee haalde de Goese coach de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, een 1-4-uitzege bij FC Axel, even terug in de herinnering. Hoe kan het dan in een week tijd, wat wel iets zegt over de wisselvalligheid van Bruse Boys in het seizoen 2018/2019, zo om zijn geslagen? ,,Geen idee. Dat is onverklaarbaar."
Nee, het was voetballend niet al te best wat Bruse Boys zaterdag op sportpark Volharding liet zien. Groeneveld: ,,Het grootste probleem was aan de bal. We waren onzorgvuldig en maakten het elkaar te moeilijk. De ballen waren te hard, te zacht, te hoog of te laag. Vorige week speelden we op een veld dat zeven keer slechter was. Het was nu te onrustig".
Vooral in het eerste halfuur was Serooskerke de bovenliggende partij en kreeg al een eerste, goede kans in de vijfde minuut. Bruse Boys-doelman Julian Vaane was al uitgeschakeld maar zijn aanvoerder Johan Vroegindeweij kopte de bal van de doellijn. Dezelfde Vaane redde wel een keer goed na een andere doelpoging van Serooskerke. Dat was een paar minuten voordat Bruse Boys op voorsprong kwam. De goal kwam tot stand na een fraaie aanval over rechts van Bruse Boys. De voorzet van Julian Nieuwland belandde bij Mats Willemse, die van Serooskerke alle tijd kreeg om de bal goede te leggen en als het ware een 'vrije trap' te kunnen nemen. Dat soort buitenkansjes zijn wel aan de middenvelder besteed. Vanaf een meter of zeventien mikte hij prima raak in de rechterhoek buiten bereik van de doelman. Echter, Serooskerke was in de eerste helft niet voor niets beter dan Bruse Boys en werd daar vier minuten na de 1-0 alsnog voor beloond. In eerste instantie had Vaane een fantastische redding, maar op de rebound van Tiemen Suijk bleef de keeper het antwoord schuldig. Met een extra spits (Sander van 't Hof) in de tweede helft trachtte Bruse Boys wat te forceren in voordelige zin, maar was het Serooskerke dat via Sil Riemsens op 1-2 kwam. ,,Een fantastische goal", roemde Groeneveld de doelpuntenmaker, ,,waarbij wij alles verkeerd deden." In het laatste kwartier ging zijn team va banque spelen. Een kopbal van Michel Maaskant ging nog rakelings over, een kopbal van Olaf Willemse trof in de 88e minuut wel doel. Groeneveld: ,,Het is prima zoals het is. Aan de bal waren we heel matig, maar aan strijd en inzet heeft het niet gelegen".