Restaurant de Vierbannen stopt ermee | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl
Restaurant de Vierbannen stopt ermee
Restaurant de Vierbannen stopt ermee (wereldregio.nl)

Restaurant de Vierbannen stopt ermee

  Ondernemen

Het beeldbepalende restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk is per direct gesloten. De eigenaar heeft besloten de zaak te verkopen. Het personeel is donderdagavond geïnformeerd en heeft ontslag gekregen. Er werken twaalf mensen. In een verklaring schrijft het bedrijf dat ,,door een krapte op de arbeidsmarkt” het steeds lastiger is om de kwaliteit van het restaurant te waarborgen. Een nieuwe eigenaar zal wel zelf op zoek moeten naar personeel, omdat het huidige team op straat is komen te staan. Woordvoerder Evert de Jonge zegt er alles aan te willen doen om ,,alles netjes af te handelen.” De Vierbannen is ambitieus van start gegaan en probeerde vanaf dag één een hoog segment in de markt aan te spreken. Chef-kok Wouter Kik werd aangetrokken, die het restaurant regelmatig in het nieuws bracht met bijzondere gerechten en bereidingswijzen. Van die koers werd juni vorig jaar afgestapt omdat hier onvoldoende markt voor was. Kik zelf liet zich in het vakblad Misset Horeca ontvallen dat er een ,,verschil van visie” was ontstaan. De Vierbannen koos voor een laagdrempeliger concept. Dat was niet de koers van Kik. De Vierbannen sloot op 15 augustus de deuren al ‘wegens omstandigheden’. Maar nu is dus duidelijk geworden, dat het bedrijf er helemaal mee stopt. De eigenaren onderzoeken de mogelijkheden voor een nieuwe invulling. Volgens De Jonge gaat het toch vooral om een restaurant.

Het beeldbepalende restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk is per direct gesloten. De eigenaar heeft besloten de zaak te verkopen. Het personeel is donderdagavond geïnformeerd en heeft ontslag gekregen. Er werken twaalf mensen. In een verklaring schrijft het bedrijf dat ,,door een krapte op de arbeidsmarkt” het steeds lastiger is om de kwaliteit van het restaurant te waarborgen. Een nieuwe eigenaar zal wel zelf op zoek moeten naar personeel, omdat het huidige team op straat is komen te staan. Woordvoerder Evert de Jonge zegt er alles aan te willen doen om ,,alles netjes af te handelen.” De Vierbannen is ambitieus van start gegaan en probeerde vanaf dag één een hoog segment in de markt aan te spreken. Chef-kok Wouter Kik werd aangetrokken, die het restaurant regelmatig in het nieuws bracht met bijzondere gerechten en bereidingswijzen. Van die koers werd juni vorig jaar afgestapt omdat hier onvoldoende markt voor was. Kik zelf liet zich in het vakblad Misset Horeca ontvallen dat er een ,,verschil van visie” was ontstaan. De Vierbannen koos voor een laagdrempeliger concept. Dat was niet de koers van Kik. De Vierbannen sloot op 15 augustus de deuren al ‘wegens omstandigheden’. Maar nu is dus duidelijk geworden, dat het bedrijf er helemaal mee stopt. De eigenaren onderzoeken de mogelijkheden voor een nieuwe invulling. Volgens De Jonge gaat het toch vooral om een restaurant.