Afbeelding

Nieuwjaarshunkering

Column

Het is druk in de trein op het moment, heel druk zelfs. Als ik ’s ochtends naar school ga met de trein sta ik vaak dichter tegen de meiden aan te schuren dan dat ik dat doe in de club. Al kan dit natuurlijk ook aan mijn versierkwaliteiten liggen, maar laten we daar niet te lang bij stilstaan. 

Ondanks de drukte ga ik graag met het openbaar vervoer. Je kan namelijk instappen en je hoeft op de vroege ochtend nergens over na te denken. Er is dus even tijd om te mijmeren, wat ik graag doe op de vroege ochtend. Afgelopen week stond ik vooruit starend, met mijn neus in de zwetende oksels van mijn medereizigers, te denken aan het woord van het jaar. 

Elk jaar is die verkiezing er weer en ik kan me er altijd goed mee vermaken. Er staan vaak de leukste woorden bij. De winnaar van dit jaar is klimaatklever. Een klimaatklever is een activist die zich ergens aan vastplakt om aandacht te vragen voor de klimaatproblematiek. Dit woord heeft de meeste aandacht gekregen toen een activist zich een tijdje terug bij de talkshow BEAU aan de tafel plakte. 

Ik vond dat wel slim van hem, misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen. Dat ik tijdens een date mezelf aan de tafel ga plakken, om extra aandacht te krijgen… Enfin, gaat het toch weer over mijn versierkwaliteiten. 

Zelf had ik overigens nog een leuke optie voor het woord van het jaar. Ik dacht aan Metoodeloe: een BN’er die na het begaan van grensoverschrijdend gedrag nooit meer op tv te zien is. 

Dat lijkt mij wel een woord dat goed toepasbaar dit jaar, want er zijn aardig wat BN’ers gesneuveld. Wellicht dat die BN’ers volgend jaar aan de slag kunnen in Qatar, daar kijken ze niet zo nauw naar de mensenrechten. 

Qatar is dat land waar afgelopen zondag een prachtige WK-finale plaatsvond. Een enerverende wedstrijd met een mooie winnaar. Ik was blij dat de Argentijnen de trofee hadden gewonnen, al ben ik daar in Nederland waarschijnlijk de enige in. 

Enfin, het WK voetbal is ten einde. Net als het jaar. We kruipen richting het nieuwe jaar en daar ben ik eerlijk gezegd ook wel aan toe. Nieuwjaarshunkering, zou overigens ook wel een goed woord van het jaar zijn, maar dit terzijde. 

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, maar eerst nog even genieten van de feestdagen. Ik hoop dat u dat ook doet! Ik wens u dan ook fijne kerstdagen en een bijzonder vrolijk 2023.

Sante! 

Meer nieuws