Afbeelding

Alles draait door

Column

Als je net als ik geen kleine neefjes of nichtjes hebt, dan vergeet je vaak het bestaan van Sinterklaas. Niet dat ik dat erg vind. Ik heb er namelijk ook niet zo veel mee. Ouders peperen hun kinderen namelijk van jongs af aan in dat ze niet mogen liegen. Daar ben ik het roerend mee eens, alleen vind ik het dan weer raar dat je als ouders wel jaren gaat verkondigen dat er een man bestaat die cadeautjes meeneemt vanaf zijn vakantieadres. 

Opvoedkundig vind ik het persoonlijk dus nogal vreemd, verder vind ik de feestdagen wel gezellig. Het Sinterklaasjournaal schijnt nogal goede kijkcijfers te hebben las ik. Wellicht heeft het te maken met het gerucht dat Diewertje Blok bezig is met haar laatste seizoen. Het zou jammer zijn als ze stopt, maar ik heb al een goede opvolger op het oog. Een presentator met warmte, een man die als geen ander weet de kijkcijfers vast te houden, een man met jarenlange ervaring in de tv-wereld: Matthijs van Nieuwkerk! Hij is nu toch weg bij BNN-VARA. 

De altijd aardige presentator scheen achter de schermen nogal een lul te zijn. Jammer vind ik dat altijd, als mensen die je goed vindt en die aardig lijken zo enorm tegen blijken te vallen. De angstcultuur die van Nieuwkerk heeft gecreëerd, keur ik ten zeerste af, alleen vraag ik mij wel altijd af waarom mensen daar dan blijven werken. Tuurlijk snap ik dat je niet zomaar opstapt en dat ontslag nemen niet makkelijk is, maar als je vindt dat je baas je vernedert dan pak je toch lekker je biezen. Ballen tonen en wegwezen denk ik altijd maar!

Iemand die daar waarschijnlijk ook zo over denkt is Noa Vahle, de nieuwe voetbalverslaggeefster van Vandaag Inside. Dat is pas een vrouw met ballen. Zij is afgereisd naar Qatar om daar het WK voetbal te verslaan. Toen haar onlangs werd gevraagd of zij het wel verstandig vond om naar het vrouwonvriendelijke land af te reizen reageerde ze met: “dan ga ik er juist naartoe”. Vrouw naar mijn hart!

Afgelopen maandag gooide Noa er nog een schepje bovenop. Tijdens haar live tv-verslag vanuit Qatar droeg ze de OneLove aanvoerdersband. Als statement. De KNVB besloot namelijk eerder die dag dat aanvoerder Virgil van Dijk die OneLove aanvoerdersband niet meer ging dragen, omdat het hem wellicht een gele kaart ging opleveren. Dat terwijl de aanvoerdersband nou net het statement was wat het Nederlands elftal in Qatar wou uitdragen. 

Dan ben je toch een mietje! Als je zo makkelijk je principes wegzet uit angst voor een gele kaart. Daarnaast was dit probleem vrij simpel op te lossen. Blijf gewoon de OneLove band dragen, alleen geef je hem aan Vincent Janssen. Dan is hij na twee wedstrijden geschorst, wat een win-win situatie is naar mijn idee. 

Overigens vind ik je als scheidsrechter ook slap als je besluit een gele kaart te geven voor het dragen van de gekleurde aanvoerdersband als dat is opgedragen door de FIFA. Is er bij de FIFA dan ook al sprake van een angstcultuur? Het zou me niks verbazen. Misschien moeten we Noa Vahle eens lang sturen bij die FIFA, zij durft er tenminste wat van te zeggen!

Stefan van Doorn

Meer nieuws