Afbeelding

WK-hitje

Column

Stiekem droom ik ervan om een onwijs goeie carnavalsachtige WK-hit te schrijven, een ‘Viva Hollandia 2.0’. Waarom zult u denken, nou gewoon omdat het mij grappig lijkt. Ik word zelf altijd nogal vrolijk van de hossende, in oranje geklede, straalbezopen mensen die dan zo’n hit meezingen. 

Het nadeel is alleen dat ik totaal niet muzikaal ben. Behalve als ik met een paar biertjes op in een karaoke bar eindig, dan ben ik altijd heel erg overtuigd van mijn zangkunsten. Gelukkig heb ik vrienden die in dit soort gevallen vroegtijdig ingrijpen. 

Toch wil ik proberen om een WK-hit te schrijven. Het voetbalfestijn staat bijna voor de deur en ik heb echt het gevoel dat het leeft onder de mensen. Ik zie de laatste tijd namelijk op heel veel plekken de Nederlandse vlag hangen. Die vlaggen hangen wel ondersteboven valt mij op, ik heb geen idee waarom dat is. Misschien zijn deze mensen het niet eens met de voorselectie van Louis van Gaal. 

Enfin, het WK-voetbal leeft, dus ik ga een nummer schrijven. Als het een hitje wordt kan ik er misschien wel flink geld mee gaan verdienen. Dat zou mij niet verkeerd uitkomen. De rente op de studiebeurs is namelijk omhooggegaan. Van nul naar 0,46 procent als je aan het hbo of universiteit studeert. Als je een mbo’er bent, dan mag je 1,78% rente gaan betalen. Dat is nog eens even een lekker staaltje opleidingsniveau discriminatie.

Daarnaast is het überhaupt bizar als je eerst tegen studenten gaat zeggen dat ze geld kunnen lenen voor hun studie tegen nul procent rente en hier later op terug komt. Dit zorgt ervoor dat zelfs de jongste generatie al wantrouwend richting de overheid wordt.

Een goed scorende WK-hit die flink wat centen gaat opleveren kan ik dus wel gebruiken. Bij zo’n hitje hoort natuurlijk een goede videoclip met een mascotte erin. Misschien dat ik onze koning kan vragen, hij gaat immers toch niet naar Qatar….

Tenminste, daar zijn ze in Den Haag nog over aan het steggelen. Het kabinet beseft zich natuurlijk dat ze de geschonden mensenrechten door Qatar niet zomaar aan de kant kunnen zetten. Anderzijds kan Qatar ons van gas voorzien zodat we niet de hele winter in de kou zitten. 

We kunnen dus beter vriendjes blijven met Qatar.

De koning moet dus lekker naar het wereldkampioenschap gaan. Dan kan hij zich als koning weer eens bewijzen. Hij kan er persoonlijk voor zorgen dat heel Nederland er warmpjes bijzit deze winter. Als dat geen goede publiciteit voor het koningshuis is, dan weet ik het ook niet meer. 

Mocht de koning toch niet gaan, waardoor we een koude winter tegemoet gaan, dan kunt u altijd nog mijn WK-hit mee blèren. Daar krijg je het ook warm van. 

Stefan van Doorn

Meer nieuws