Afbeelding

Dienstplichtpolonaise

Column

Een vriend belde me laatst op om te vragen of ik al paraat sta voor het leger. Ik vertelde hem dat ik van harte hoop dat die dienstplicht er niet komt, want ik ben daar namelijk totaal ongeschikt voor. Ik vermijd een ruzie op straat al het liefst, dus vechten in een oorlog zou ik helemaal niet kunnen. Daarnaast ben ik fysiek ook helemaal niet in staat om te vechten. Ik kan hooguit een paar kilometer hardlopen, maar sjouwen of schieten dat gaat hem echt niet worden. Naast het feit dat ik er totaal ongeschikt voor ben, heb ik het ook gewoon veel te druk met school.

Ik zit in de laatste fase voor de zomervakantie en dat betekent voor veel studenten, inclusief mijzelf, deadlinestress. De hogeschool waar ik studeer, verzint overigens allerlei activiteiten om te ontspannen van deze stress. Zo liep ik van de week tegen een aanmeldformulier voor dierenyoga aan. Ja, ik moest het ook twee keer lezen: dierenyoga! Wat het precies inhoudt, durf ik niet te zeggen, ik weet alleen dat je je huisdier mee mag nemen. Wellicht moet je wel je hond nadoen en staan er eind van de les 15 yogaleerlingen met een knotje op hun kop tegen elkaars benen aan te zeiken. Wat het anders voor moet stellen durf ik niet te zeggen. Ik vroeg mij wel af of ze momenteel tijdens de yogasessies nog wierook en kaarsjes aansteken. Of zouden ze gezien de commotie rondom Johan Derksen misschien zijn overgegaan op tl-licht?

De vriend die ik nog steeds aan de telefoon had, moest het antwoord hierop ook schuldig blijven. Daarom vroeg ik hem of hij al een nieuw baantje had gevonden voor in de zomervakantie. Hij vertelde dat hij misschien als pizzabakker bij de nieuwe vestiging van Domino’s wil gaan werken. Die zaak opent binnenkort namelijk zijn deuren in de binnenstad van Zierikzee. Ik vertelde hem dat ik dat helemaal niet leuk vindt, zo’n grote keten in Zierikzee. De binnenstad van Zierikzee is namelijk zo leuk doordat er bijna geen grote ketens zijn gevestigd, maar juist allemaal (kleine) unieke winkeltjes. Dat maakt de stad juist eigen. 

Daarnaast moet je voor een goeie pizza natuurlijk niet bij een Amerikaanse keten zijn, maar juist bij een echte Italiaan. Dit is overigens het land waar deze week het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. Dit laat ik het liefst aan mijn neus voorbijgaan, al vind ik het af en toe wel grappig om te kijken wat voor doldwaze acts er allemaal meedoen.

Eerlijk gezegd had ik zelf graag meegedaan. Ik heb al een knaller van een hit geschreven dat misschien wel wereldvrede zou kunnen opleveren. Dit is een carnavalskraker genaamd: “Poetin, druk toch die knop niet in”. Maar goed, Nederland stuurt dit jaar zangeres S10 en ik moet zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van de minimalistische act en het liedje. Al kan het natuurlijk nooit op tegen mijn carnavalskraker!

Meer nieuws