Logo wereldregio.nl
Foto:

Ga toch fietsen

  Column

De documentaire van onze bondscoach Louis van Gaal ging afgelopen week in première. Op de rode loper, bij aanvang van de première, vertelde van Gaal dat hij de documentaire zelf al een paar keer had gezien en dat de film hem niet ging vervelen. Wat lijkt me dat heerlijk, dat je als mens zo ontzettend blij met jezelf kan zijn als onze bondscoach is.

Toch heeft hij wel een beetje mijn hart gestolen. Hij sprak zich namelijk onlangs uit over het wereldkampioenschap in Qatar dat dit jaar gaat plaatsvinden. Waar de spelers eerder nog met een laf statement kwamen en de KNVB ook geen stevige uitspraken wil doen, zei de bondscoach waar het op stond: het is bullshit dat het WK in Qatar plaatsvindt. In dat land worden namelijk de mensenrechten geschonden en zijn al duizenden arbeidsmigranten omgekomen bij de bouw van de stadions. 

Ieder weldenkend mens vindt dan ook dat we eigenlijk niet naar dat WK moeten gaan, maar helaas komen we er niet onderuit. Alleen Ronald de Boer vindt het een goed plan dat het eindtoernooi in Qatar plaatsvindt. Volgens de Boer zijn de sterftecijfers uit zijn verband getrokken en brengt het WK juist veel goeds teweeg in het land. Ik denk dat Ronald een beetje de weg kwijt is geraakt. 

Dat kan gebeuren in deze rare tijden. Misschien moet hij gewoon wat vaker naar buiten om zijn hoofd leeg te maken en een luchtje te scheppen, bijvoorbeeld met een lekkere fietstocht. Alhoewel je tegenwoordig wel moet uitkijken met fietsen. In de afgelopen tien jaar is het aantal verkeersslachtoffers namelijk flink toegenomen en een groot deel van de ongelukken gebeurde met de elektrische fiets. In veel gevallen leverden deze ongelukken hersenschade op. Om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen wordt er daarom nu nagedacht over het verplicht stellen van het dragen van een helm op de elektrische fiets. Het is overigens nog niet bekend of je ook met een Duits accent moet gaan praten als je met een helm op gaat fietsen. 

Wees dus een beetje voorzichtig als u dit weekend een rondje gaat fietsen. Het paasweekend staat voor de deur en het wordt heerlijk weer, dus de E-bikes zullen wel weer massaal van stal worden gehaald. Zelf ga ik niet fietsen dit weekend, maar ik heb wel zin Pasen.

Probeer ook een beetje lol te hebben tijdens Pasen, want er is momenteel al genoeg ellende in de wereld. Dus gooi je beste grappen op tafel tijdens de paasbrunch, maar kijk wel uit dat je niet te ver gaat. Voor je het weet word je door een boze oom als een Will Smith in je gezicht geslagen…

Stefan van Doorn