Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Begroting

We zouden wel eens een interessant begrotingsdebat kunnen gaan meemaken in het gemeentehuis. De laatste voor de verkiezingen van maart volgend jaar. Hét moment dus om de messen te scherpen en duidelijk te maken waarvoor je als politiek partij staat.

Ook een debat op een moment dat de gemeente weer wat ruimer in haar jas zit als je de wethouder financiën mag geloven (maar dat doet niet iedereen). Dus partijen kunnen weer plannetjes indienen en geld voor hun wensenlijstjes vrijspelen.

Partijen gaan voorzichtig weer naar buiten en proberen kiezers voor zich te winnen. Een tijd waarin politici prettig zenuwachtig worden. Houdt Leefbaar Schouwen-Duiveland de andere partijen op riante achterstand? Staat er nog een partij op die echte oppositie gaat bedrijven? Komt er iets van een linkse samenwerking of blijven het éénpitters die tegen een te groot machtsblok knokken?

Dat zijn nou van die dingen waar ik enthousiast van word, ook al weet ik dat het moeilijk uit te leggen is aan een ander. Maar goed, u kunt het proberen. Maandag gaat het begrotingscircus van start. Een lange zit en bij tijd en wijle behoorlijk slaapverwekkend, maar misschien moet u het toch eens proberen. Niemand ziet immers dat uw ogen even dichtvallen. Via de website van de gemeente kunt u digitaal aansluiten. Het is prima om overal een mening over te hebben, maar een beetje kennis van zaken kan geen kwaad. Door de politieke partijen wordt er hard gewerkt aan veel voorstellen. Dat verzeker ik u. Dan verdienen zij wel wat aandacht toch?