Logo wereldregio.nl
Foto:

Feestgedruis

  Column

Afgelopen week belde de KNVB mij op met de vraag of ik de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wilde worden. Ik vertelde ze dat ik geen enkel verstand van voetbal heb. Dat was voor hen geen enkel probleem, dat hadden ze zelf namelijk ook niet. Toch bedankte ik ze voor het aanbod. Terwijl de KNVB zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach voortzette, overwoog ik of ik van het weekend nou wel of niet uitga. De clubs zijn namelijk weer geopend en na bijna twee jaar heb ik wel weer eens zin om te feesten. 

De twijfel komt doordat er veel wordt gesjoemeld met de negatieve sneltestuitslag die je bij binnenkomst aan de portier moet overhandigen. Studenten sturen hun negatieve testbewijzen door naar vrienden, zodat zij zonder een test de club binnen kunnen komen. Dit resulteert in een besmettingsbrandhaard waar je u tegen zegt. Kortom, dit systeem is nog lekker dan een incontinente bejaarde. 

Voor mij dus voorlopig nog geen feestje in een club of op een festival. Ik vermaak me wel met de beelden van anderen. Op sociale media zag ik een filmpje van 40.000 man op een festival die allemaal het feest aan het filmen waren. Ze vonden het klaarblijkelijk belangrijker om het moment te filmen en te delen, dan te genieten van het feest. Wonderlijk! Ik vroeg me af of dit vreemde gedrag misschien een bijwerking is van het corona vaccin, maar toen besefte ik mij al snel dat dat niet kan. Een groot deel van mijn leeftijdsgenoten wil zich namelijk helemaal niet laten vaccineren. 

Ze willen wel dat alles weer wordt zoals het vroeger was, maar velen zijn te beroerd om daar iets tegenover te zetten. Zij beseffen zich niet dat ze deel uit maken van iets dat groter is dan zichzelf, namelijk een samenleving. Ik hou mijn hart dan ook vast als groepen feestende jongeren straks terugkomen uit plekken als Lloret de Mar. Zij nemen namelijk naast afgebroken hersencellen en een soa ook een virusvariantje mee naar huis. 

Ik zou mijn leeftijdsgenoten dus ook willen adviseren een prikkie te nemen bij de onbedaarlijk aardige mensen van de GGD. Zelf heb ik al twee keer een shotje Pfizer binnengekregen en ik voel mij kiplekker. Niks om je zorgen over te maken dus.

Natuurlijk ben ik ook niet heilig en heb ik ook weleens een regeltje overtreden, maar ik doe deze vakantie nog maar even voorzichtig. Voor mij geen reisje naar Lloret de Mar, maar gewoon met mijn gepfizerde vrienden naar het strand. Al moet ik dan wel een parkeervignet aanvragen om te parkeren. Oei! Dat wordt dan fietsen ben ik bang.

Stefan van Doorn