Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrij stemmen

  Column

On-be-grij-pe-lijk

Ik begrijp werkelijk niet waarom de gemeente het zo moeilijk maakt met het parkeervignet. O nee, twee vignetten. Eén voor op het strand en één voor in de kernen. Niet gek dat zo’n 250 mensen vergeten zijn twee vignetten aan te vragen.

En dan krijg je vervolgens inlogcodes. Want een vignet achter je raam is niet voldoende. Dan moet je inloggen via je telefoon om aan te geven wanneer je ergens gaat staan. Tijd is maximaal twee uur in de kern. Meld je wel weer af anders loop je kans een boete te krijgen. Die is een veelvoud van de vijftien euro die het vignet kost.

En pas nou op dat je weer andere inloggegevens gebruikt als je bij het strand staat. Ander vignet, andere inloggegevens. Ja, bij het strand mag je onbeperkt staan, in de kernen maximaal twee uur.

En wie dat inloggen niet ziet zitten, kan beter even bellen met de gemeente. Daar zit zeven dagen per week 24 uur per dag een parkeertelefonist. Lees deze zin nog even terug. Daar zit zeven dagen per week 24 uur per dag een parkeertelefonist.

Denk niet dat je er dan vanaf bent hoor. Nee, de telefonist wil wel je inloggegevens hebben. Let op, geef de juiste door. Heb ze even gebeld, kreeg meteen melding dat het gesprek kan worden op genomen voor kwaliteitsdoeleinden. En toen een telefoniste: ,,Goedemiddag, dit is de gemeente Schouwenland, uh Schouwen-Duiveland.” Vast een callcenter ergens in het land.

Stel je nou voor, dat iedere inwoner gewoon een vignet kan kopen. Mijn part vijf euro duurder en dan gewoon onbeperkt parkeren. Gewoon achter je ruit leggen. Wat zou dat een ellende schelen.

Aad van der Wouden