Logo wereldregio.nl
Foto:

Vrije stemmen

  Column

Kadeherstel

Neen, ik heb geen mening over de noodzaak de kade ter herstellen van de Oude Haven. Techniek is nooit mijn sterkste kant geweest. Maar communicatie wel en daar rammelt het hele dossier. Deze week werd de gemeenteraad uitgenodigd om op het terras van Mondragon bijgepraat te worden door twee bezorgde inwoners. Hun boodschap was: het is niet nodig en zorgt voor onnodige risico’s.

Eerder werd er halsoverkop een bewonerscommissie gevormd om de onvrede aan de Oude Haven weg te nemen. Oud-Tweede Kamerlid en dijkgraaf Jan Geluk werd ingevlogen om partijen bij elkaar te brengen. Met hem zijn nuance, kennis en rust gegarandeerd. Maar zelfs dat mocht niet baten. Geluk heeft ook felle kritiek op de handelswijze van de gemeente. Het vasthouden aan de ingeslagen weg en niet open staan voor suggesties. Je moet als gemeente van goeden huize komen om Geluk tegen de haren in te strijken. Maar het is gelukt.

De raad moet er nu iets van vinden, maar kan het met alle geluiden over en weer ook niet goed doen.Wanneer gaat de gemeente inzien dat het direct betrekken van omwonenden vandaag de dag noodzakelijk is. Voorkomt chagrijn in het proces. Nou ja, niet altijd. Met het parkeerbeleid in Zierikzee is er alles aan gedaan om het publiek erbij te betrekken. Die heeft het waarschijnlijk drukker met andere zaken en nu de pap al lang gestort is, zwelt de kritiek aan. Iets gaat er niet goed. Het verdient aanbeveling dat er nog eens goed gekeken wordt naar wat er in de communicatie goed en fout is gegaan. Burgers zijn tegenwoordig mondiger dan in het rijke verleden. Maak daar gebruik van. Gratis advies van je eigen inwoners voelt soms beter dan externe rapporten.